Ymere ontziet huurders met laag inkomen

ALMERE
Woningcorporatie Ymere in Almere probeert bij de jaarlijkse huurverhoging mensen met een laag inkomen zoveel mogelijk te ontzien. Om de verhoging te bepalen, kijkt Ymere zowel naar de huidige huurprijs als naar het inkomen van de huurder.

Almeerders met een laag inkomen, maar een relatief duur huis, krijgen een lage huurverhoging. Huurders die veel verdienen, kunnen daarentegen te maken krijgen met een extra huurverhoging.

Op die manier wil Ymere het zogenoemde scheefwonen tegen gaan. De nieuwe huren gaan op 1 juli in.

reacties (7)

 • SocialD

   

  Belachelijk, als je het niet kunt betalen moet je maar wat zoeken wat je wel kunt betalen. Wat is de volgende stap? Mensen met een laag inkomen krijgen hun boodschappen bij de supermarkt ook goedkoper en de mensen met een hoger inkomen vullen dat dan maar aan?

  reageer
 • almere

   

  ymere doet als of met dit verhaal de wettelijke huurverhoging voor de laagste inkomens is vast gesteld op 2.1 pct dit jaar dus die voert ymere gewoon door hier . dus wie ontzien ze hier dan ? , ze hebben de keus of ze leggen dat weer op de verhoging of ze verhogen niet , maar ze gaan dus gewoon weer verhogen .

  reageer
 • Almere036

   

  Mogen ze bij 'Goede'stede ook wel doen. God, over 2 maanden is het weer zover :/

  reageer
 • Jop

   

  Tuurlijk...mats de lage inkomens maar weer. Betalen ook geen hondenbelasting als ze toevallig een hond hebben.

  reageer
 • KC

   

  Ze mogen van de belasting geen inkomen opvragen! Hoe willen zij dit dan aanpakken?

  reageer
 • Boels

   

  Die leemte is gerepareerd, de wet is aangepast door 2de en 1ste Kamer. Het mag dus wel.

 • Flevoburger

   

  Dit is onlangs bij de rechter geweest en de rechter heeft de belasting gelijk gegeven: zij mogen jouw gegevens gewoon doorgeven aan de verhuurder. (ons landje wordt steeds mooier! ) De verhuurder mag hierop een op inkomen gebaseerde huurverhoging opleggen en de overheid snoept hier een flink deel van mee. De woningbouwverenigingen / coöperaties zijn hiermee tot een verkapt fiscaal incasso bureau geworden. Rutte , de VVD ziet dat graag...

 • laat alle reacties zien
 • Grapje

   

  Ymere en ontzien? Echt 1april hahaha

  reageer
 • Pzaal

   

  Laag inkomen, maar een relatief duur huis, krijgen een lage huurverhoging. Waarom niet gewoon GEEN* huurverhoging? Waarom moeten mensen altijd alles maar pikken en slikken?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert