VVD Almere vreest bouw illegale windmolens

ALMERE
De VVD in Almere vermoedt dat er windmolens gebouwd gaan worden in de stad. Dat zou tegen de afspraak zijn, stelt de politieke partij.

Iedere windmolen die gebouwd wordt in Almere moet besproken worden met de gemeenteraad. Voor een aantal nieuwe windmolens bij de A27 is dat niet gebeurd, zegt de VVD.

Verder mogen er geen windmolens komen hoger dan 120 meter, terwijl de nieuwe molens bij de A27 meer dan 200 meter hoog worden, dat is twee keer zo hoog als de Euromast. De VVD vraagt opheldering aan het college van burgemeester en wethouders en heeft schriftelijke vragen gesteld.

reacties (10)

 • Andere bewoner Almere-Hout

   

  Kijk eens richting Almere-Stad Centrum en je ziet van heinde en ver de Carlton toren staan. Deze molens zijn 2x zo hoog als de Carlton toren. Het maakt dus niet uit waar je in Almere zit, ze niet zien gaat je niet echt lukken - tenzij je al tegen een ander hoog gebouw aankijkt. Vanuit Almere-Hout, Nobelhorst en Almere-Buiten (aan de A6) gaan ze direct zichtbaar worden. Vergeet ook niet de rode objectverlichting in de nacht, die deels knipperend en deels continu aanstaat - op kilometers afstand te zien! In landen om ons heen staan de molens op minimaal 1500 meter vanwege hinder door (on)hoorbaar geluid en slagschaduw, nu staan ze IN de (toekomstige) wijk Oosterwold en op 900 meter van huidige bewoning - nergens in Nederland is dit van toepassing, maar net buiten Almere kan het.... Ook wij steunen duurzame energie, dat lijkt ons in Flevoland prima mogelijk zonder de verwachte grote overlast voor vele bewoners van Almere en omstreken - voldoende gebieden waar weinig/geen bewoners wonen en het windprofiel gunstig is. Wij zijn dus blij dat er een partij aan de bel trekt, heeft niets specifiek met de VVD te maken.

  reageer
 • ohm1981

   

  Milieuvriendelijk stroom produceren zou juist toegejuicht moeten worden i.p.v. tegengewerkt te worden.

  reageer
 • Hero

   

  Verder mogen er geen windmolens komen hoger dan 120 meter, terwijl de nieuwe molens bij de A27 meer dan 200 meter hoog worden, dat is twee keer zo hoog als de Euromast. 2x185 dan kom ik op 370 meter wat lees ik fout?

  reageer
 • Hans

   

  Ik heb altijd gedacht dat de VVD er voor de ondernemers is en tegen minder regeldruk. En nu wil men ondernemers beletten en extra beperkingen opleggen?! Weet VVD Almere wel dat hun minister Kamp er alles aan doet om tegen zo laag mogelijke kosten duurzame energie op te wekken? Dat kan niet als lokale politici eigen regels maken...

  reageer
 • bert

   

  ik zie het probleem niet als ze nu 100 meter hoog zijn of 200 meter er moet iets gebeuren voor de toekomst niks doen is geen optie

  reageer
 • Bewoner Almere Hout

   

  Dat zie je pas als je geconfronteerd word door slagschaduw, ben zelf niet tegen wind of zon energie, als het niet waait of zwaarbewolkt is zul je toch stroom willen hebben en zullen de gas centrales moeten leveren.

 • laat alle reacties zien
 • P. Daalemmer

   

  Is Don Quichote VVD lid geworden?

  reageer
 • Jaques van de betonmortel en waterpomp

   

  Vanuit mijn pauperflat is er geen windmolen te zien

  reageer
 • Jos

   

  Kan je je een keer onderscheiden als stad en dan is het weer niet goed. Bang voor het uitzicht vanaf de Golfbaan, Overgooi en Almere-Hout?

  reageer
 • Bewoner Almere -Hout

   

  De huidige zijn tiphoogte(maximalehoogte) 107meter de nieuwe moeten 195 tot 220m worden. Wat betreft de overlast word het alleen maar slechter, de huidige laten staan lijkt het beste idee.

  reageer
 • Ik

   

  De huidige laten staan ...........? ben je nou helemaal gek geworden, ik begrijp de VVD best hoor, als het om kapitaalvernietiging gaat lopen zij altijd vooraan !!!

 • Antje Ha

   

  Ze staan er gewoon met vergunning. Het slechts illegaal in de ogen van de VVDers met villasubsidie.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert