ChristenUnie teleurgesteld over rol gemeente bij WSW-ers

DRONTEN
De ChristenUnie in Dronten is teleurgesteld over de resultaten die de gemeente heeft geboekt met het begeleiden van WSW-ers naar een betaalde baan.

Door de wijzigingen in de Wet Sociale Werkvoorziening is de gemeente Dronten sinds 1 januari 2015 verantwoordelijk voor de begeleiding van 23 mensen die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Volgens de fractie zijn van die 23 er vijf geplaatst. Maar wat voor arbeidscontract deze mensen hebben gekregen, is de ChristenUnie niet duidelijk.

De fractie noemt het resultaat te mager, zeker gezien de belofte die het college heeft gedaan om alle WSW-ers te willen bemiddelen naar werk. Daarom wil de ChristenUnie meer duidelijkheid over de inzet, kosten en te verwachten resultaten.

reacties (5)

 • Dirk2

   

  Was al bekend. Wordt in Lelystad hetzelfde na controle. Mooie praatjes van de PvdA maar resultaten blijven uit. Zoals altijd!

  reageer
 • Frankie

   

  Wij zijn teleurgesteld in de christen unie!! Wat een praatjes

  reageer
 • Petra

   

  De Christen Unie heeft vast een mooi netwerk van mensen met bedrijven. Die willen vast hun hand over hun hart strijken en wat plekjes organiseren. En dan zijn er zomaar nog veel meer mensen van die 23 aan de slag. In plaats van teleurgesteld zijn, zou er ook gewoon even actie ingezet kunnen worden.

  reageer
 • Barbara

   

  Waarom gaan al die treurige werkelozen die niet aan de bak komen zich niet bundelen, waar een ieder met hun specifieke kennis een inbreng kunnen geven aan een geheel nog niet bestaand bedrijf? Gemeente zal daar dan een begin kapitaaltje moeten verstrekken. Een idee?

  reageer
 • Drontense

   

  Klopt allemaal beloftes en ondertussen niets !! Zoveel mooie plannen maar niet haalbaar.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert