Moslimjongeren overwegen rechtszaak vanwege 'trainingsweekend'

ALMERE
De organisatie Moslimjongeren Almere bekijkt of er juridische stappen ondernomen kunnen worden tegen media die schrijven over het jaarlijkse uitje van de Almeerse jeugd als een 'trainingsweekend' voor 'radicale moslims' in de Ardennen.

Woordvoerder Omar Asif van MJA vindt het jammer dat dit weekend in mei in een kwaad daglicht wordt gesteld. "We organiseren al jaren weekenden in de Ardennen. Daarbij doen we aan sport en nodigen we sprekers uit over de islam. Alles ligt nu onder een vergrootglas door de recente gebeurtenissen in Brussel, maar om onze voetbaltraining weg te zetten als trainingsweekend voor radicalen dat gaat echt te ver. De sprekers die komen zijn bekende predikers in Nederland. Als die radicaal zouden zijn, waren ze al lang aangepakt."

Asif vindt het jammer dat de betreffende media geen contact hebben opgenomen met zijn organisatie. "Wij zijn altijd bereid om te vertellen wat we gaan doen. Ik vind het jammer dat geen enkele journalist ons heeft gebeld, maar dat we wel worden geassocieerd met geweld."


reacties (50)

 • Maria31

   

  Ik ken zeker mijn geschiedenis. Alle geloven hebben door de eeuwen heen alleen maar oorlog en ellende gebracht, van het christelijke tot het katholieke geloof, incest, inquisitie, heksenverbranding en alles wat daar tussenin zit. Maar het gevaar van kruistochten en heksenverbrandingen zijn voorbij. Je kan niet ontkennen dat wij in deze tijd wij extra voorzichtig moeten zijn en niet gebagatelliseerd moet worden met de dreigende aanslagen. Ik zeg ook niet dat in de Ardennen haat wordt gepredikt, het enige wat ik zeg dat wij extra alert moeten zijn op de gevaren die op het ogenblik de hele wereld bedreigd

  reageer
 • Frenky

   

  De gemiddelde moslim zijn gedachten gang gaat 600 jaar terug !!Het ergste is dat ze wel over hedendaagse wapens beschikken maar intellectuel 600 jaar achter lopen !!!

  reageer
 • Jan

   

  Was dat maar waar.. Weet níet waar jij dat op baseert, maar ja, tegenwoordig kan je van alles roepen.. Ook vlak nadat weer eens bewezen is dat vanuit dat geloof er de ergste dingen gebeuren.

  reageer
 • Ongelooflijk

   

  Maria ken je geschiedenis. Je moest eens weten. Tot aan seksueel misbruik toe. En ja. Dat zeg ik als christen. In elk geloof, in elk bevolkingsgroep heb je rotte appels. Mensen die zich onterecht verschuilen achter geloof of cultuur. Dus ook in die van JOU en mij. Dat betekent niet dat je het recht hebt een ieder over 1 kam te scheren. Precies door deze houding wordt de wereld alleen maar rotter en killer. Precies door deze houding wordt radicalisering verergerd. Door VOOROORDELEN.

  reageer
 • Henk

   

  Als ik alle reacties lees snap ik dat de PVV zo groot is in Almere. Wat een generaliserend gezwets en ongenuanceerde uitspraken. Onbegrijpelijk dat de bewuste journalist zulke uitspraken heeft gedaan. Hij zet aan tot haat. MJA, ga vooral een rechtszaak beginnen. Nagenoeg alle moslims doen normaal mee in onze samenleving. Respect dat gewoon, mensen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • mop

   

  Hoop dat de laatste regel niet bedoelt is zoals je schrijft. Mocht het wel serieus zijn dan gooi je wel olie op een hete plaat en geeft alleen maar meer agressie.

  reageer
 • Maria31

   

  Kruistochten waren eeuwen geleden, dit is 2016

  reageer
 • Dave

   

  Maar wie zegt dat deze mensen dat wel doen dan?Misschien een idee om beter te lezen?

  reageer
 • Dave

   

  Ik geef ze groot gelijk.De media schrijft en roept maar wat.Er is niemand van de media die even informatie vroeg,dan is het raar om maar iets te roepen en te schrijven.

  reageer
 • Tom

   

  dus de kruistochten waren vreedzame tochten naar het midden-oosten?

  reageer
 • Sjoerd

   

  Uhm, dat deed de kerk wel. Weliswaar een paar honderd jaar geleden, maar ze deden dat wel degelijk en behoorlijk fanatiek ook. Dat waren de kruistochten.

  reageer
 • John

   

  Zouden er ook vrouwen mee mogen, met het weekendje uit?

  reageer
 • Frank

   

  Ooit van de kruistochten gehoord? Weliswaar lang geleden, maar de christenen deden precies hetzelfde.

  reageer
 • Gert

   

  Volgens mij eten deze mensen geen ham

  reageer
 • Maria31

   

  Maar de kerk pleegde geen terroristische aanslagen op burgers en op openbare gelegenheden en moordden geen mensen uit

  reageer
 • Misschien wordt het tijd dat jij vertrekt uit de EU, met je denkwijze en opvatting hier. Lijkt het je dat geen goed idee?

  reageer
 • frits

   

  Ook de katholieke en gereformeerde kampen hebben vooral ellende gebracht. De SGP, priesters die hun handen niet thuis kunnen houden, incestueuze dorpsgemeenschappen... Elk orthodox / fundamentalistisch geloof leidt tot maatschappelijke problemen.

  reageer
 • frits

   

  Een groot deel van de bevolking in die landen is niet gematigd. Lijkt zelfs wel of het geloof steeds strenger wordt. Alleen de - corrupte - regimes zijn niet zo zwaargelovig, of je moet het geloof in het grote geld meetellen... Dat is het euvel in deze landen, je hebt de keuze tussen corruptie, fundamentalisme, of de combinatie van beide.

  reageer
 • Ongelooflijk

   

  Wauw.. ik ging vroeger ook altijd met de kerk op kamp en ja er kwamen toen ook predikers! Kom op nou mensen, wat een reacties weer en haatzaaierij! Laten we nou niet doen alsof de moslim schuld heeft aan alles wat er gebeurt in Nederland. Bovendien. ik weet ook niet wat jij achter je voordeur allemaal uitspookt!

  reageer
 • Henk

   

  Ik onderstreep jouw mening. Generaliseren is wat due journalist doet.

  reageer
 • MKM

   

  Voor zowel Ali C als Rob: begrijp ik het dus goed dat een deel van de Nederlanders/Europeanen niet welkom is in Nederland/de EU vanwege kenmerken, geloof of mening?

  reageer
 • Rob

   

  Wat hier lees is denk ik de omgekeerde wereld, je schrijft als ik het goed begrijp, als baarden, hoofddoeken, juren en alle andere Islamitische kenmerken je niet aanstaan,mdan vertrek je maar uit Nederland, Je hebt hier namelijk dan niets te zoeken. Ik denk dat het overgrote deel van de autochtonen Nederlandse bevolking daar toch heel anders over denkt. Juist dit soort van lieden met dit soort van uitingen en uitspraken kunnen we missen in de EU. Misschien toch eens iets om over na te denken!

  reageer
 • Marc

   

  Dan heb je het moeilijk in december?

  reageer
 • Moslim

   

  Opmerkelijk is dat de activiteiten van MJA in een adem worden genoemd met de aanslagen van Parijs en Brussel. Heel jammer omdat deze groep tot op heden (vanaf zijn oprichting) op geen enkele manier heeft aangezet tot strafbare handelingen. Daarnaast is er een Nederland een recht op verenigen en organiseren als groep. Als je al verkeerde intenties hebt dan ga je niet openlijk aankondigen dat je in training bent.

  reageer
 • Pzaal

   

  Er zullen van alleen maar liefelijke woorden uitgesproken worden, zo ver en diep verscholen in de Ardennen, Door de sprekers van de islam. Denk het niet.!

  reageer
 • Opa Schoonenberg

   

  De vrijheid van meningsuiting is het eerste slachtoffer, dat zie je zelfs in gematigde moslimlanden als Turkije en Egypte.

  reageer
 • Ali C

   

  Hè MJA, laat die amateur journalisten maar lekker schrijven wat ze willen en laat al die haatzaaiers met bekrompen wereld- en denkbeelden op dit forum lekker stikken. Trek je eigen plan. Maak een leuke reportage van de activiteiten en post die op jullie social media accounts. Voor de rest; geen aandacht aan schenken. En oh ja , tot slot, de MJA en alle andere moslims in Nederland zijn allemaal Nederlanders. Als baarden, hoofddoeken, jurken en alle andere Islamitische kenmerken je niet aanstaan, dan vertrek je maar uit Nederland. Je hebt hier namelijk dan niks te zoeken. Adieu!

  reageer
 • Tim

   

  In de Ardennen survival Je.. Daar ga je niet het bos bidden. Dan doe die in de moskee toch? Maak er dan een trainings weekend van in een moskee logisch dat mensen gaan denken

  reageer
 • JAB

   

  Een soort van EO jongerendag maar dan voor moslims

  reageer
 • Rob

   

  Teainingsweekend en predikers, lekker zo,n weekendje uit. Niet gek dat de mensen daar in deze tijd op reageren, trouwens alles waar een baard aanzit doet mij al griezelen.

  reageer
 • Sigmund Fruit

   

  Van een professor had ik niet zoveel fouten in één verhaal verwacht!!!

  reageer
 • Jan

   

  Wat een vergelijking. Survivallen? En wat doen die Imams er dan bij? Juist al die religieuze flauwekul zorgt voor een partij geweld in deze wereld.

  reageer
 • Prof. Vintik

   

  Ik als 'Sheikhwatcher' vindt dat dit gewoon moet kunnen. Deze organisatie doet niks buiten de wet om. De media suggereert idd heel wat. Wat mij betreft volledig onterecht. De moslims moeten ook gewoon samen met wat mannen mogen survivalen net zoals onze hollandse zonen dat mogen doen. We zouden de focus moeten leggen op de jongens die alles in achterkamers bespreken en doen. Alle aanslag plegers tot nu toe hebben nooit hun 'activiteiten' gepromoot op social media. Laat nederland niet dezelfde fout maken als belgie door te focussen op vreedzame moslims en de terroristen vrij rond te laten huppelen!

  reageer
 • Jan

   

  Wat een lachertje, 'als die sprekers radicaal zouden zijn, zouden ze allang aangepakt zijn' Sinds wanneer gebeurt dat dan? Trainingsweekend, jaja.. En dat in Belgie, waar de gewonden nog in het ziekenhuis liggen van de aanslag laatst door radicalen. Maar nee, zij gaan naar de rechter, want we leven in de omgekeerde wereld hier!

  reageer
 • Timothy Stekelenburg

   

  Idd kees!! als je de wekelijkheid niet ziet, moet je kijken naar de maandelijkheid!!

  reageer
 • Kees

   

  Lekker blijven dromen!!!!. Open je ogen en zie de wekelijkheid!!

  reageer
 • MKM

   

  Als ik het bericht zo lees, is die uitnodiging er nu. Ik vind het opmerkelijk dat de media hier kennelijk over schrijven, zonder contact te hebben met deze organisatie. Dergelijke conclusies zonder verificatie vind ik ver gaan, ongeacht de organisatie.

  reageer
 • Steven Koestal

   

  Volgende keer omdraaien. De MJA nodigt de pers uit om te komen kijken naar hun training zodat ze kunnen zien dat er bij hun geen kwaad zit. Of nu alsnog.

  reageer
 • MA

   

  Verschuild in de Ardennen omdat iets in het openbare niet mag? Sinds wanneer zijn de Ardennen niet openbaar toegankelijk voor iedereen? Ik weet niet met welk onderdrukt wereldbeeld jij leeft, maar hier in mijn Europa zijn zulke plekken gewoon openbaar. Overweeg eens om zelf ook langs te gaan, dat zal je wereldbeeld verbreden.

  reageer
 • Maria31

   

  Waarom helemaal in de Ardennen? Nederland heeft bossen genoeg, of op de Drentse hei, hebben ze wat te verbergen? Vinden ze het gek dat ik mijn vraagtekens erbij ga zetten in deze tijd van terrorisme en aanslagen?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Volgens mij zijn de Ardennen tof. Het eten is er beter dan hier (Ardenner ham), en de mensen zeuren er minder dan hier.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Waarom zo verschuild in de ardennen ? Gebeurd er toch iets wat niet in het openbare mag zeker.

  reageer
 • Dorpsgenoot

   

  ik schaam mij diep dat ik een beschaving deel met de mensen die hier voor mij hebben gereageerd. Ik hoop dat ze de rechtzaak winnen.

  reageer
 • Sigmund Fruit

   

  Waar vuur is is ook rook!!!

  reageer
 • Vinden ze het gek.......

  reageer
 • peter

   

  Weekendje weg en dan ga je predikers uitnodigen? Bizar.

  reageer
 • Ikke nie meer snap

   

  Wordt er zo moe van dat deze lui zich in de aanval denken te moeten begeven, omdat het zulke lieve mensen zijn. Ja een groot deel wel en kijk eens wat de overgrote meerderheid van deze lui zich voordoen? Dus inderdaad, hoe zou het komen dat dit soort reacties opgewekt worden??

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Dat weet men zo wel. Dat kan in Nederland niet. Het is hier een rechtsstaat met vrijheid van drukpers. Hoogstens zou men een smaadzaak kunnen trachten aan te zwengelen. Maar in een vlek kun je beter niet wrijven. Dat hadden de wildersvervolgers zich ook beter gerealiseerd.

  reageer
 • Frits1

   

  "jammer dat we worden geassocieerd met geweld" ...goh...hoe zou dat toch komen? Tip voor dhr. Asif: nodig 2 niet-islamitische journalisten uit om eens een verslag te maken.

  reageer
 • kalknagel

   

  Ik denk dat de moslim jeugd er beter aan doet om eens een pas op de plaats te maken!! Door dit soort berichten krijgen mensen een steeds grotere afkeer aan deze geloofsovertuiging.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert