Rechter: staking buschauffeurs mag doorgaan

ALMERE
De staking van Almeerse buschauffeurs mag dinsdag gewoon doorgaan. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland besloten in kort geding. Dat kort geding had vervoerder Connexxion aangespannen tegen de FNV, die de staking organiseert. Connexxion vindt dat de reizigers de dupe worden van de staking.

De buschauffeurs laten dinsdagochtend tot half 10 de stadsbussen en een deel van het streekvervoer niet rijden. Connexxion verwacht dat het busvervoer daarna nog tot 11.00 ontregeld is. Woordvoerder Jan Heilig van de FNV zegt dat er later in de week mogelijk nog vaker gestaakt wordt, als de politiek niet luistert naar de chauffeurs.

Die staken omdat ze willen dat de gemeente Almere tegemoet komt aan hun eisen om de veiligheid in de bus te vergroten. Ze willen meer toezichthouders, geen contant geld meer in de bus en toegangspoortjes bij de achterdeuren.

Hogeschool Windesheim in Almere heeft alle studenten met een sms-bericht gewaarschuwd voor de busstaking van Connexxion. In de sms vraagt de school om alternatief vervoer te regelen, omdat de tentamens deze tentamenweek gewoon doorgaan. ROC Flevoland neemt geen maatregelen omdat beide locaties vlak bij het station liggen. Ook CAH Vilentum Almere verwacht geen problemen, omdat de meeste leerlingen fietsen en ook die vestiging vlakbij het station ligt.


reacties (18)

 • Michael

   

  Ik heb veel respect voor de mensen die dagelijks bij regen, sneeuw en zonneschijn het vervoer verzorgen van duizenden mensen. Je zult maar eens mee moeten maken met welke hufters zij soms te maken krijgen. In de ochtend zijn het echter veelal forensen die naar hun werk gaan, en niet de doelgroep die men nu wil raken. Staking in het weekeinde, vanaf 18.00 uur zou beter zijn geweest denk ik. Sterkte allemaal, voor zowel chauffeurs als ook voor fatsoenlijke reizigers.

  reageer
 • Knielus

   

  Groot gelijk de chauffeurs! Laten de jankers hier zelf maar eens een maand op de bus gaan werken en door de hufters/ zwartrijders en andere idioten bespuugd en belaagd worden. Dan piepen ze wel anders. Dat tuig wat het verpest heeft nog rechten ook. Belachelijk!

  reageer
 • Zou zeggen breng u kind even naar het examen of gewoon lekker op de fiets laten gaan.

  reageer
 • Als ik morgenavond vanuit me werk stap nog steeds de chauffeur netjes gedag, Waarom niet eigenlijk?

  reageer
 • Pzaal

   

  Govert Grubbenklap op 04-04-2016 - 17:35:52. Lever jij je auto dan 5 jaar in? Goed voor mens en milieu.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pzaal

   

  Heb al op me werk door gegeven dat ik morgen later ben, in verband met stakende bus chauffeurs.

  reageer
 • Robert

   

  Praten is twee richting verkeer. Wat deze chauffeurs doen is roeptoeteren "ik eis dit, ik eis dat en als Almere daar niet zonder meer mee akkoord gaat dan weigeren we ons werk te doen net zolang tot je doet wat wij willen". Dat heeft niets met praten te maken. Meer met hoe een niet-opgevoede kleuter zich gedraagt. Als die zijn zin niet krijgt dan gaat die ook schreeuwen en met dingen gooien.

  reageer
 • Lely

   

  Waarom wordt er door de FNV naar de gemeente gewezen? Connexxion is toch verantwoordelijk voor de chauffeurs en de werkomstandigheden?

  reageer
 • Ouder

   

  Lekker handig met alle examens van de scholieren.

  reageer
 • Robert

   

  Denken die chauffeurs nou écht dat ze hiermee ook maar een druppeltje respect bij de reizigers verdienen als ze morgen grote overlast veroorzaken en meteen dreigen "om daar wel even mee door te gaan"? Keep on dreaming.

  reageer
 • jvdw

   

  Volgens mij heb je niet helemaal opgelet. De FNV wilt juist praten, de gemeente weigert verdere onderhandelingen.

  reageer
 • Praten helpt schijnbaar niet meet want dt doen ze al lang genoeg. Die leerlingen kunnen ook een keer gaan fietsen moest ik ook toen ik nog op school zat. En laat de mensen die naar hun werk moeten een x carpoolen, en ja ik reis ook altijd met de bus en heb al alternatief geregeld voor het geval dit ging gebeuren.

  reageer
 • cirefrin

   

  Dat is de politiek... ze denken dat ze voor de burger op komen.De burger wil veiligheid in het openbaar vervoer.Wanneer gaat de politiek hier nu eens iets aan doen.Het zijn angsthazen.Neem nu eens een beslissing!Ik denk dat de burger wel achter het personeel van het openbaar vervoer staan het gaat niet alleen om de veiligheid van het personeel maar ook van de passagiers.

  reageer
 • Waarnemer

   

  Ja de gepensioneerde chauffeurs dat wordt ook steeds dunner waar ze al jaren van profiteren, ten kosten van de werkgelegenheid, waar het werkelijk moet zijn. ( met alle respect voor de gepensioneerde chauffeurs.)

  reageer
 • Peter huis

   

  Fnv bedankt dat er morgen bijna geen leerlingen op school kunnen komen. En mensen die naar hun werk moeten met de bus grote klasse misschien is blijven praten een optie

  reageer
 • piet

   

  goedzo! go chauffeurs!

  reageer
 • Michael

   

  Veel succes voor de mensen die normaal met de bus reizen

  reageer
 • Govert Grubbenklap

   

  Mooi. Advies aan de buschauffeurs: gooi de buslijnen voor de rest van het jaar plat! Goed voor mens en milieu.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert