Stembureaus open voor referendum

ALMERE
De 168 stembureau's in Flevoland zijn open voor het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne.

Op de treinstations Almere Centrum en Muziekwijk gingen twee stembureaus al om 6 uur open, de rest om half 8.

Rond het middaguur en rond 5 uur vanmiddag wordt het provinciale tussentijdse opkomstpercentage bekend gemaakt. Stemmen is nog mogelijk tot 9 uur vanavond.reacties (20)

 • frits

   

  Meer dan 400.000 inwoners van dit land hebben hun handtekening gezet om dit referendum aan te vragen. Negeer dit democratisch recht niet. Dan hebben politieke partijen de kans om het referendum weer af te schaffen, en zelf weer alles te bedisselen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik als regelrechte GeenStijl fan gaat zeker nee stemmen, want alle verstandige mensen stemmen tegen.

  reageer
 • Frank

   

  Dat is nogal een beschuldiging wat je hier uit. Fraude bij het tellen. Ik als teller kan je verzekeren dat er nooit wordt gefraudeerd en daar durf ik mijn hand voor in het vuur te steken, ook voor al mijn collega-tellers.

  reageer
 • frits

   

  Een lage opkomst is voor partijen als VVD, PvdA en CDA weer een mooie reden om het referendum als wettelijk recht af te schaffen. Dat zou eeuwig zonde zijn. Je kunt dit onderwerp niet zo belangrijk vinden, maar waardeer in ieder geval dan het mooie recht van het referendum. Geef de politici niet de kans om het volk weer nog meer op afstand te zetten. Het is goed dat de bevolking een referendum aan kan vragen.,

  reageer
 • frits

   

  Dat beslist de overheid niet, dus is het niet referendabel.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • frits

   

  Dat de regering de uitslag met een smoes niet overneemt,als die niet bevalt, dat geloof ik direct. Zelfs de EU heeft al bekeken dat het grootste deel van het verdrag (over de vrijhandel) ook zonder instemming van de landen door de EU zelf besloten kan worden. Ook kan de EU zelf zonder verdrag toch beslissen om die minimaal 11 miljard aan de Oekraine beschikbaar te stellen. Het is echter onzin om te roepen dat er in Nederland stemmen verdwijnen. U kunt zelf - net als iedere andere stemgerechtigde - bij het openen van de stembus en het tellen van de stemmen in het stembureau aanwezig zijn.

  reageer
 • Ola

   

  Ook nu zal de waarheid wel weer verdraaid worden. Waarschijnlijk zullen er door de stemmentellers de tegen stemmers op de een of andere manier verdwijnen. Onze regering zal zich zo ie zo niets van de uitslag aantrekken. Zij doen waar zij zich in andere landen druk om maken en dat is corruptie terwijl deze regering de Nederlandse bevolking zijn dictatoriale wil oplegt. De heren dulden geen tegenspraak en de betekenis van het woord democratie dat kennen en erkennen zij niet. Grote mond over Poetin maar deze heren zijn geen haar beter. Ik vrees dus dat dit hele referendum kansloos omdat de uitslag bij voorbaat al vast staat. Nederland is net zo corrupt als ieder ander bekende corrupte landen

  reageer
 • 13xx

   

  Laten we daar ook een referendum over houden.

  reageer
 • August

   

  Als de uitslag nee is dan hoeft Nederland de eerste tien jaar niet meer met eurovisionsongfestival mee te doen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Dat raakt het meest de Nee-stemmers." - nee, dat is echt onzin, verzonnen slachtofferschap. Of trillen de handjes van Nee-stemmers meer door de al dan niet ingehouden woede?

  reageer
 • Flevolander

   

  Ga niet stemmen! Laat blijken dat de miljoenen voor een reclameactie van GeenStijl verspild geld zijn.

  reageer
 • NLToday

   

  Omdat:Het is wel zo dat de uitkomst van het referendum zeker genegeerd wordt door de overheid, in die zin kan men stellen dat het weggegooid geld is. Maarr het is wel een zaak dat men als burger nu de kans krijgt tegen een high level oorlog te stemmen, want dat er een low level oorlog woedt Westen/Oosten mag wel duidelijk zijn. Overigs is de Oekraïne het land van het zware metaal dat wil zeggen als wij tegen de wil van Russia een handels verband met deze natie aangaan, het exit is met Tatra Nederland, ook qua landbouw is het voor vele boeren hier exit, graan vlees melk alles wat je kan bedenken, goed dat zijn alleen maar de bijkomende zaken. De wil van het westen om om expansie redenen een oorlog aan te gaan met Rusland, vind ik bedenkelijker. Misschien dat Rusland / Oekraïne wel om uitlevering van Timmermans gaan vragen na nadat onze infrastructuur is weggevaagd.

  reageer
 • Flevoburger

   

  EU zet geldkraan open: 11 miljard euro steun aan Oekraïne De Europese Unie is bereid de komende jaren 11 miljard euro te geven aan Oekraïne. Dat heeft José Manuel Barroso, de voorzitter van de Europese Commissie, bekendgemaakt. Het steunpakket zou bestaan uit leningen en subsidies. Brussel werkte bij het opstellen van het steunpakket samen met het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De regering in Kiev zou alleen al voor dit jaar ruim 10 miljard nodig hebben. RTL Nieuws/ANP Als de EU binnen haar eigen grenzen / lidstaten de corruptie er niet uitkrijgt hoe gaan we dat dan in de Oekraïne realiseren? Wat gaan we tegen onze eigen boeren zeggen als straks de kiloknallers uit Oekraïne ( niet gehinderd door de regels , normen/waarden waaraan onze boeren moeten voldoen) in de supermarkt liggen. Ik stem, gewoon op harde feiten gebaseerd, tegen.

  reageer
 • Fons

   

  Het wordt in elk geval niet makkelijk gemaakt om Nee te stemmen. Geen privacy, camera op je lip, stem is ongeldig als je niet precies dat stipje invult. Dat raakt het meest de Nee-stemmers. Waarom zou nee zo tegengewerkt worden? Waarom willen Rutte, Samsom en Pechtold zo graag corruptie binnenhalen? Of is het juist een uitbreiding van een door en door corrupt systeem?

  reageer
 • Ron

   

  Ga in ieder geval stemmen allemaal!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik weet niet of het verstandig is, maar ik ga in ieder geval niet stemmen. Voor promotieacties van GeenStijl kom ik niet in de benen.

  reageer
 • Moon

   

  Alle verstandige mensen stemmen tegen

  reageer
 • Karel

   

  Dan ben jij zeker niet verstandig maar dom.

  reageer
 • Eric

   

  Alle verstandige mensen stemmen voor!

  reageer
 • Peter

   

  Het is zeker niet de eerste maal dat in de stationshal kan worden gestemd. Ik heb er gezeten, jaren geleden, je woei er weg vanwege de tocht. En de stembiljetten ook.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert