Toch gesprek met bonden over veiligheid bussen

ALMERE
De vakbonden FNV en CNV gaan donderdag toch in gesprek met de gemeente Almere over de veiligheid in het busvervoer. Dat meldt wethouder Frits Huis. Hij zegt blij te zijn dat de bonden zijn uitnodiging hebben aangenomen.

Eerder deze week weigerden de bonden nog met de wethouder te praten omdat hij geen oor zou hebben naar hun wensen op het gebied van veiligheid in de bussen.

Dinsdagochtend staakten de buschauffeurs in Almere. De vakbond FNV kondigde daarna een nieuwe staking aan voor volgende week donderdag tijdens de avondspits. Of die doorgaat, zal mede afhangen van het gesprek tussen bonden en wethouder. Jan Heilig van de FNV noemt het bemoedigend dat er voor vanavond alsnog een gesprek gepland is.

reacties (2)

 • Pimpernel

   

  De werkgever Connexxion moet haar bussen aan passen speciaal in deze regio, extra glas noodknop flitslicht op het dak etc. Ook eventueel een sluisconstructie om de rover/geweldpleger te isoleren, en het zal de overheid moeten zijn welke deze extra kosten gaat betalen, uiteindelijk is het de overheid welke verantwoordelijk is voor toezicht in het openbaar domein, deze behoord dus een omgeving te creëren/onderhouden welke de openbare orde garanderen. De financiën welke vrijkomen uit de te sluiten gevangenissen kan worden toegepast in deze zaken, ook kunnen er bewapende marshals op de bussen aangesteld worden uit het gevangenispersoneel welke hun baan kwijtraken. Almere als no go area zou Nederland niet moeten willen accepteren.

  reageer
 • dame

   

  wat een onzin dat de bussen worden aangepast, en ik als passagier dan ik voel me ook erg onveilig, er is maar één manier en dat is die Gajes die de boel beroven uitroeien, de straffen ondragelijk maken en die chauffeurs mogen van mij een taser gebruiken

 • Dr.Jake

   

  Dat die bonden die staking van donderdag niet al van te voren afzeggen of tenminste uitstellen is alsof iemand met een wapen op zak nasr vredesonderhandelingen gaat terwijl de andere partij ongewapend is. In de trand van als het me niet zinnt wat ik bij de eerste onderhandeling hoor trek ik mijn wapen. Chantage! Ik vindt dat dan maar de reizigers een een blokkade van de de busdepots en de chauffeurskantines moeten doen zodat zij hun werk niet kunnen doen en dus niet (uit)betaald krijgen dan voor die tijd. Eens kijken wat zijndan vinden als hun in hun geldbuidel worden geraakt.

  reageer
 • M Jansen

   

  Wat schrijft u toch een onzin, veiligheid van de chauffeurs komt ook de reiziger ten goede.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert