Gemeente legt bomenkap Bouwmeesterbuurt stil

ALMERE
De gemeente Almere heeft de kap van 25 populieren langs de Lage Vaart stilgelegd. Het weghalen van de bomen zorgt voor onrust in de wijk. De gemeente kondigde de kap wel aan, maar ging niet in gesprek met bewoners.

In een nieuwe brief aan omwonenden laat de gemeente weten het gebrek aan communicatie te betreuren. Daarom wordt niet verder gekapt totdat er een gesprek heeft plaatsgevonden. Volgens de gemeente moeten de bomen wijken om andere bomen de ruimte te geven.

De populieren staan in de buurt van volkstuinencomplex de Baaituinen. Bewoners uit de Bouwmeesterbuurt strijden al jaren voor het groenbehoud in dit deel van de wijk. De bouw van een flat en woningen in het groen werden na protesten in de ijskast gezet.

reacties (4)

 • Irene

   

  De bomenkap was toch op verzoek van de volkstuinen, dit was geen regulier onderhoud.

  reageer
 • Cirefrin

   

  Gemeente Almere heeft wel vaker problemen met het communiceren. Sommige mensen mogen echt weleens op een cursus gestuurd worden. Vroeger waren er wijkregisseurs.Die zijn niet meer te vinden in de wijk. Daarom is de contact tussen de bewoners en gemeente zo slecht.Haal de wijkregisseurs weer terug in de wijk. En niet achter een bureau laten zitten net zoals de wijkagenten die ziet je ook niet meer....wegbezuinigd!

  reageer
 • CJW

   

  Volgens mij mogen er na 17 maart geen snoei- of kapwerkzaamheden meer zijn! Vogelwet...

  reageer
 • Jeroen

   

  CJW, het mag wel, mits een deskundige heft geconstateerd dat er geen vogels in de boom nestelen

 • carl

   

  Goh daar sta ik van te kijken geen communicatie bij de gemeente almere volgens mij hebben ze daar op het gemeentehuis nooit van gehoord ze doen maar waar ze zin in hebben en maken ze fouten dan zijn ze niet thuis

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert