Afslag Muiderberg mogelijk langere tijd afgesloten

ALMERE
De afslag Muiderberg op de A6 wordt mogelijk voor langere tijd afgesloten. De gemeente Almere is hierover in overleg met het Rijk en de gemeente Gooise Meren. Dat heeft wethouder Tjeerd Herrema van Almere gezegd.

Door de huidige werkzaamheden aan de A6 bij Almere, zijn er dagelijkse forse files richting Amsterdam. Als de afrit wordt afgesloten, kan de strook bij de weg richting Amsterdam worden gevoegd.

Volgens de wethouder wordt de afrit relatief weinig gebruikt. Het overleg gaat vooral over een alternatieve route voor mensen die naar Muiderberg moeten. De afsluiting zou tijdelijk zijn, totdat de werkzaamheden aan de A6 zijn afgerond.

reacties (11)

 • AnnEus

   

  In Muiderberg wonen ook mensen die naar hun dorp willen komen en niet km om willen rijden

  reageer
 • Simpele oplossing!!

   

  Maak van de treinverbinding Almere ,Amsterdam ook een metroverbinding met een tijdelijke promotie actie. Maar wel met een goedkopere tarief!!Stimuleer dit vervoer!! Ontlast zo de snelweg !! Maak dan ook satelliet parkeerplaatsen in de omgeving Almere!!

  reageer
 • Wil

   

  Goed plan, gooi die afrit maar dicht. En als we toch bezig zijn, gooi dan de rest van de op- en afritten dicht bij Almere. Dat scheelt pas files :-)

  reageer
 • Echte muiderberger

   

  Hoezo de afslag wordt weinig gebruikt. Wij hebben alle lasten al van almere dus afslag moet blijven als kleine pleister op de wond van vervuiling en dagelijkse herrie

  reageer
 • Richard p

   

  De afslag muiderberg is een uitvoegstrook van ongeveer 200 mtr tel daar de invoegstrook bij op en jawel hoor 700 mtr extra rijstrook ! Nee dat zal de files verminderen. Wat een stom idee, tevens gebruiken wij( bergers) deze afslag om snel bij een incident te komen op de andere kant van de A6. Nu is het niet erg als wij wat later komen maar bij een aanrijding met letsel en de ambu, politie en brandweer moet gaan keren bij afslag muiden of afslag naarden op de A1 gaat dit grote gevolgen hebben!! Het file probleem zal pas minder worden als het gehele project A1-A6 afgerond is ben ik bang.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Klaas

   

  Probleem is de oprit Almere poort en de onduidelijkheid omtrent de 3e rijstrook. Doseer lichten oprit Almere poort en andere bebording en belijning (3e rijstrook) kunnen het knelpunt verminderen.

  reageer
 • demo

   

  De afslag Muiderberg is het probleem niet. Naast de splitsing van de rijbanen voor de brug is de toerit van poort de verstorende factor. Helaas kun je die niet afsluiten. Maar door deze 2 factoren onstaat de file. Na de toerit kun je gewoon doorrijden.

  reageer
 • Thijs

   

  Zeer Dom idee! Er komt een extra Stook bij. Maar op de A1 moet uiteindelijk weer iedereen naar de linker strook omdat de rechter naar het tankstation/muiderberg gaat.. Dus dat wordt nog meer file! Zeer Dom!

  reageer
 • Peter

   

  Als ze bedoelen dat ze de vreemde situatie met de linkerrijstrook over de nieuwe brug dan opheffen, dan is het probleem verholpen. Zoals de situatie nu is blijven mensen twijfelen en op het laatste moment nog snel naar links of naar rechts.

  reageer
 • Marjolijn Bruurs

   

  Ik weet niet waar de wethouders deze wijsheid vandaan haalt maar er zijn behoorlijk veel mensen uit Almere en Muiderberg afhankelijk van deze afrit. Alsof het afsluiten van onze op/afrit het fileleed kan verminderen. Het moet toch niet gekker worden! OV promoten misschien? In tegenstelling tot Muiderberg zijn er in Almere genoeg mogelijkheden om bussen en treinen te nemen van en naar Almere.

  reageer
 • George

   

  Handig voor de A6, maar dan loopt het nog vaster op de A1. Of dat nou wat gaat schelen? Nu rij je na de brug tenminste door

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert