Schietpen en 40 liter wodka bij verkeerscontrole

LELYSTAD
Bij een grote verkeerscontrole in Lelystad is donderdag een zogenoemde schietpen in beslag genomen. De bestuurder die dit illegale handvuurwapen op zak had, is door de politie aangehouden.

Bij de controle in de omgeving van de Zuigerplasdreef werden ook 20 auto's door de Belastingdienst in beslag genomen, omdat de eigenaren nog een belastingschuld hebben openstaan. Bij een controle van een buitenlandse auto werd 40 liter wodka ontdekt, waarover geen accijns bleek te zijn afgedragen. De bestuurder kreeg hiervoor een boete van 400 euro.

Verder werden bij de controle diverse bekeuringen uitgeschreven voor onder meer gladde banden, bellen achter het stuur en onverzekerd rijden. Vijf gecontroleerde mensen kunnen een onderzoek van het UWV verwachten, omdat ze aan het werk leken te zijn terwijl ze een uitkering ontvangen.

reacties (21)

 • Jan

   

  Belasting is legale diefstal, het feit dat de belastingdienst zulk soort controles met politiebescherming op touw zet zegt al genoeg in wat voor staat wij leven.. We worden aan alle kant kapot gemaakt door onze eigen regering en als trap in de rug proberen ze je op deze manier alles afhandig te maken.

  reageer
 • Zoete lieve Gerritje

   

  100% terecht: aanpakken die profiteurs met een gepaste straf. Wie de bal kaatst.. @ Marcel, hoe kan jij dit uitleggen tegenover mensen die wel graag willen, maar geen baan hebben? Bijvoorbeeld door een psychische aandoening of blijvend letsel? Kortom: vaker doen, laat ze maar zweten!

  reageer
 • .\/\/. 2.0

   

  Ik snap niet dat iemand zich druk maakt als er oplichters aangepakt worden. Er waren diverse instanties zoals de belastingdienst en die hebben zeker wat met jouw uitkering te maken!

  reageer
 • Sis

   

  Geweldige actie, zowel voor als achter mij werden auto's er uit gepakt. als ik dit lees ben ik wat minder boos als ik elke keer al die rekeningen van mijn karretje heb betaald. Goed werk duim omhoog voor de Politie :)

  reageer
 • Henkjan

   

  De politie handhaaft de wet, want als niemamd dat doet dan wordt het hier echt een zooitje. De belastingdienst was ook aanwezig bij deze aktie. Zij hebben wel wat te maken met uitkeringen wel of niet werken en het betalen van belastingen. Het is toch schandalig als iemand een uitkering heeft omdat hij of zij niet kan werken, en dan te worden gecontroleerd in een werkbus met je werkkleding nog aan. De bestuurders met gladde banden, leuk als er een hoos buitje is en zij een noodstop moeten maken voor jouw spelende kinderen. Inderdaad weg met de politie en laat iedereen zijn gang gaan. Dan wordt het er allemaal beter op. Fijn weekend :D

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Snorretje

   

  De politie heeft een controlebevoegdheid om de bestuurder van de auto willekeurig aan de bepalingen van de Wegenverkeerswet te controleren. Maar goed ook, anders kom je er nooit achter of iemand gezopen heeft of wel een rijbewijs heeft.

  reageer
 • Snorretje

   

  Lijkt me niet neer dan logisch dat een algemene opsporingsdienst als de politie het UWV informeert dat iemand onterecht centjes ontvangt die de hardwerkende belastingbetaler ophoest.

  reageer
 • Jake

   

  Prima actie! Als je niets te verbergen hebt, hoef je ook nergens bang voor te zijn toch?

  reageer
 • Daan

   

  Ja Marcel, jij hebt dus kennelijk ook een uitkering, en als je wilt weten wat de politie in hemelsnaam met jouw inkomen te maken heeft als je ook een uitkering hebt; wel, dat noemen wij diefstal, en de politie is er o.a. om diefstal tegen te gaan ! Vervelend, niet .......?

  reageer
 • frits

   

  Nou, dat is eens een keer goede actie. Hoop oplichters en fraudeurs te pakken. Beter dan al die gemakzuchtige snelheidscontroles op plaatsen waar te hard rijden geen kwaad kan.

  reageer
 • Iedereen moet belasting betalen, jammer, dat ze niet extra moeten betalen.

  reageer
 • Zeewolde

   

  Die lelystedelingen ook..

  reageer
 • anno1978

   

  Met name de mensen met een uitkering die zonder melding werken. Aanpakken die handel. Goed gedaan!

  reageer
 • Marcel

   

  Nou wat een Top actie zeg!! en niemand die er bij nadenkt wat de politie in hemelsnaam met iemand zijn inkomen of uitkering te maken heeft. Ik zeg alleen maar dikke politiestaat in opbouw!!

  reageer
 • Jan

   

  Omroep flevoland vergeet te melden dat de belastingdienst 84.000 eurootjes afhandig heeft gemaakt van de burgers.

  reageer
 • wilma

   

  goed gedaan hoor. en dan lees je vaak van ga boeven vangen, nou moet je eens kijken hoeveel boeven ze hebben gevangen.

  reageer
 • Leo

   

  Prima actie, hoop dat dit veel vaker gebeurd. Vooral voor de uitkeringstrekkers. GA ZO DOOR elker week op een andere dag AUB.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Vaak worden de kentekens gescand en als de auto of eigenaar geregistreerd staat vervolgens van de weg geplukt. Controles zijn prima alleen zijn ze dan in Nederland met de verkeersboetes helemaal de weg kwijt.

  reageer
 • Tijn

   

  Top actie!!!! Aanpakken al die lui!!! Ben blij dat mijn belastingcenten eindelijk eens goed worden besteed ipv kansloze projecten waar je niks aan hebt.

  reageer
 • Han.

   

  Ik zag inderdaad gisteren een hele drukte bij het parkeerterrein bij de kerk de Peiler. Heel veel motormuizen haalde allemaal auto's van de weg vanaf de dreven. Ik werd er niet uitgepikt gelukkig want ik was onderweg naar een belangrijke afspraak. Toch vraag ik me altijd af of de politie en dergelijke je zomaar van de weg kunnen pikken en je hele auto zomaar kunnen controleren. Daar moet toch een gegronde reden voor zijn? Doen ze dat aan de hand van kentekens waar iets mee is of hoe werkt dat?

  reageer
 • ronald

   

  Goeie actie mogen er meer van komen .vooral die UWV gasten, pluim voor allen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert