Nepvuurwapens op kermis Almere Buiten

ALMERE
De politie heeft zondag in Almere Buiten vier nepvuurwapens in beslag genomen. Dat gebeurde na meldingen dat er iemand met een wapen op straat zou lopen.

Agenten in kogelwerende vesten troffen twee 13-jarige jongens aan. Deze jongens vertelden dat ze de wapens zojuist op de kermis in Almere Buiten hadden gewonnen. Omdat de wapens nauwelijks van echt te onderscheiden waren, zijn ze in beslag genomen.

Volgens de politie zijn ze levensgevaarlijk, omdat agenten bij het zien van wapens zullen handelen alsof het een echt vuurwapen betreft. De politie heeft de gemeente op de hoogte gesteld van de vondst en die zal als vergunninghouder met de kermisexploitant gaan praten.

Ook op maandag is de politie druk geweest met de nepwapens.


reacties (6)

 • Ikke

   

  Politie in kogelwerende vesten. Ja duhh die hebben ze altijd aan slimme omroep Flevoland.

  reageer
 • André

   

  Zo kan je ook van die shishapennen winnen Waar kinderen van 11 jaar mee lopen.

  reageer
 • Andre

   

  Hier was de politie vorige week donderdag al van op de hoogte nadat er op een school Ook al problemen mee was. Beetje trage aktie Lijkt mij zo.

  reageer
 • fred

   

  ja en de grap is dat de kermisklanten helemaal geen bekeuring hebben gehad, ook is er niets in beslag genomen en zullen ze op de volgende kermis gewoon weer deze zaken gaan uitdelen. Echt heel slecht van de politie....

  reageer
 • .\/\/.

   

  Zo grappig is het anders niet, daar kan echt gedoe van komen. Aan de andere kant: de politie kan ook niet alles controleren en overal zijn.

 • Jeroen

   

  Ik vind het een vreemd verhaal. Heb het hele weekend op de Kermis rondgelopen, maar heb bij geen 1 kraam de wapens gezien, zoals de voorbeelden die de politie op FB laat zien. Dan zou het onder de toonbank verhandelt moeten worden, maar dan is de kraam toch makkelijk te achterhalen, en tegelijk te bestraffen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Koos

   

  Ik neem aan dikke bekeuring voor de Kermismensen die dit uitdelen dus?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert