Gemeente in top 10 jongeren in eenoudergezin

ALMERE
De gemeente Almere staat net als voorgaande jaren in de top 10 van gemeenten waar veel jongeren in een eenoudergezin wonen. Uit cijfers van het CBS blijkt dat in Almere vorig jaar zo'n 14.000 jongeren tot 25 jaar opgroeiden in een gezin met één ouder.

Daarmee staat Almere op de negende plaats. Rotterdam staat op de eerste plaats.

Urk kent naar verhouding de minste eenoudergezinnen van Nederland. Slechts 4 op de 100 jongeren wonen bij één ouder.

[https://localfocus2.appspot.com/570b84d442c06]

reacties (4)

 • Arno

   

  Misschien Hebben steeds meer mensen een latrelatie en daar door klopt het al niet want deze groep wordt als alleenstaand gezien volgens de wet

  reageer
 • Stercoda

   

  Ook dat, samenwonen/leven wordt je zwaar aangerekend door de overheid, er is in het verleden een stormvloed van regeltjes bedacht om een en ander te ontmoedigen, dat is dus gelukt een ieder houd dus nu een woning bezet etc. Als het samen wonen/leven weer zonder restricties kan plaatsvinden dan nog zal het decennia duren voor dat de burger er weer in gaat geloven, wetjes worden zo makkelijk doorgejast in het kabinet dat de burger zich onzeker voelt en meer garanties wilt zien. Je bent een rund als je met een trouwbelofte stunt.

 • .\/\/. 2.0

   

  Scheiden/uit elkaar gaan is het nieuwe normaal geworden. Er zijn uitzonderingen maar voor de meeste kinderen heeft dit negatieve gevolgen in hun verdere leven. Het is een risicofactor in het opgroeien. Mensen vecht voor je relatie.

  reageer
 • Stercora

   

  Een status vermelden getrouwd ongetrouwd of gescheiden of weduwe(naar) geeft ook enig zicht hoe deze cijfers tot stand zijn gekomen. Het seksueel moraal en ouderplicht van de verwekkers en weglopers voor dit alles, zegt iets over het wanbeleid van onze overheid t.o.v het kind. De belastingdienst weet de wanbetaler ook te vinden, zo zou de overheid deze mensen ook moeten kunnen verplichten op te draaien voor alle kosten inplaats van de belasting betaler er voor op te laten draaien, desnoods door de verwekkers tewerk te stellen.

  reageer
 • Nico

   

  Wanneer je in het artikel heel Nederland erbij haalt, laat dat dan ook zien in een grafiek. Zo roep je meer vragen op dan je beantwoord.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert