CNV mogelijk ook bij staking buschauffeurs

ALMERE
Vakbond CNV sluit zich waarschijnlijk aan bij de staking donderdag van buschauffeurs in Almere. De staking vorige week dinsdag werd alleen georganiseerd door de FNV. Het CNV is zo teleurgesteld over een drieëneenhalf uur durend gesprek met wethouder Frits Huis dat de bond mee wil staken. Dat gesprek over meer veiligheidsmaatregelen in de stadsbus leverde volgens de bonden niets op.

Het CNV peilt maandagavond de actiebereidheid onder zijn tientallen leden. Tot nu toe hield de bond alleen publieksvriendelijke acties. Zo werden handtekeningen verzameld onder chauffeurs en inwoners om de gemeente te dwingen meer maatregelen te nemen.

De busstaking begint donderdagavond om half 8 en duurt tot het einde van de dienstregeling.

reacties (9)

 • Boels

   

  @Theo: Het hoeft niet duurder te worden als je zwartrijden onmogelijk maakt. Als een chauffeur zich schuldig maakt aan onveilig rijden dan moet je 112 bellen of de chauffeur aanspreken.

  reageer
 • Theo

   

  Het personeel heeft niets met de gemeente te maken over veiligheid, dat is en blijft de verantwoording van het bus bedrijf. Voor het geval je het nog niet weet, reizigers willen OOK voor zo weinig mogelijk geld reizen, die willen NIET extra betalen voor veiligheid.

  reageer
 • Boels

   

  In Stedenwijk stapt rond de helft in zonder te betalen, moet je wel achterin gaan staan of zitten om dat te constateren.

  reageer
 • Boels

   

  Nee, de gemeente wil een dienst inkopen die gelijk is aan de bestaande, maar dan wel goedkoper. De onveiligheid en wanbetaling wordt dus niet aangepakt zoals personeel en reizigers willen. Meerkosten dat wel en dat kan heel goed bekostigd worden door het zwartrijden te beperken.

  reageer
 • Theo

   

  De gemeente koopt een bestaande dienst in, zij creëert geen nieuwe dingen, wat is daar zo moeilijk aan. De burger koopt alleen vervoer in.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Boels

   

  De gemeente is de geldschieter en de wethouder is uit op een koopje (zijn culturele interesse heeft voorrang). In feite is de burger de opdrachtgever en die wil van de onveiligheid af. De concessievoorwaarden moeten dus een paragraaf over de veiligheid bevatten. Wat is daar zo moeilijk aan?

  reageer
 • Theo

   

  Problemen op de werkplek los je op via je WERKGEVER, niet via een opdrachtgever. Maar ja, zo veel weten die vakbonden ook weer niet, maar helaas wel van chanteren.

  reageer
 • Ennof

   

  Frits heeft pech niet iedere werknemer is lid van De Unie.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Dus een lege koopavond ?! Alsof er al niet genoeg winkel(keten)s failliet zijn gegaan en er meer werkelozen buj kwamen. Toch maar zeker weer een online-koopavond. Weer reizigers en winkels de dupe. Die chauffeurs moeten niet zeuren resp. niet wirden overgenomen door de nieuwe uitbater.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert