CNV sluit aan bij donderdagstaking buschauffeurs

ALMERE
Buschauffeurs die lid zijn van CNV-Vakmensen sluiten zich donderdag aan bij de staking in Almere. De busstaking begint donderdagavond om half 8 en duurt tot het einde van de dienstregeling. 

Vorige week dinsdag staakten de FNVleden onder de buschauffeurs. En daar sluiten de CNV-ers zich nu bij aan. De CNV-leden zijn teleurgesteld over het gesprek met wethouder Frits Huis van afgelopen donderdag. Het conflict met de gemeente gaat over het opnemen van veiligheidsmaatregelen in de aanbesteding voor een nieuwe vervoerder.

CNV-bestuuurder Hanane Chikhi sluit niet uit dat er voor donderdag toch nog een gesprek komt met de wethouder, maar die moet dan wel met toezeggingen komen. Of de chauffeurs donderdagavond massaal naar de Almeerse gemeenteraad gaan, wordt later deze week besloten.

reacties (3)

 • Ron

   

  niet iedereen komt voor vervoer in aanmerking fritz

  reageer
 • David

   

  Dat ze staken okay. Maar einde dienst regeling? Dat vind ik tever gaan. Hoe bedoel je laten we de mensen straffen die eerlijk reizen.

  reageer
 • Fritz

   

  Misschien dat het een optie is om de busdienst op te heffen! Alle voorzieningen zitten op fietsafstand en voor gehandicapten zijn al andere vervoersmogelijkheden!

  reageer
 • daarzegjemewat

   

  Ik ga met de bus naar mijn werk. Almere Haven - Amsterdam. Ook ben ik 30 weken zwanger. Ik kan geen aanspraak maken op vervoer voor gehandicapten en vind ik Almere - Amsterdam geen "fietsafstand". Wat stelt u voor in deze situatie?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert