Straatpraat: Milieuschade vliegreis berekend

Touroperators gaan vanaf dit najaar voor reizigers berekenen hoeveel milieuschade hun vakantiereis veroorzaakt. Dat meldt de ANVR. de Nederlandse Vereniging van Reisorganisties.

Via die berekeningen kun je voortaan zien hoeveel vervuiling jouw vakantie kost en of er grote verschillen bestaan tussen de ene of de andere aanbieder.

Is dat een goed idee? We vroegen het in Emmeloord.


reacties (5)

 • A.

   

  Berekenen ze dan ook meteen wat ik bespaar voor het milieu? Geen stroom of gasverbruik thuis geen branstof voor de auto want die staat stil etc. Als ze kosten gaan rekenen zijn die voor het reisbureau en niet voor de burger. Zij bieden het toch aan. Hotels zijn al ingekocht vliegstoelen al betaald etc.

  reageer
 • Vin

   

  Vlees eten is milieuvervuilender.

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  Er is maar 1 echt milieuprobleem: overbevolking. Maar dat is onbespreekbaar op de diverse Bijbel- en Koran belts.

  reageer
 • Johan

   

  Helemaal mee eens! Niet zo lang geleden zongen we nog 15 miljoen mensen op dat hele kleine stukje aarde, maar we zitten nu bijna aan de 17 miljoen. Buiten Nederland gaat gemiddeld de groei nog sneller! Het wordt tijd om de wereldwijde bevolkingsgroei te reguleren!

 • Christoffel Clusterplop

   

  Goed initiatief. Alleen slecht voor de goede doelenmaffia. Die rakkers gaan de hele wereld over om zogenaamd te helpen. Enhelpen hiermee het milieu naar de knoppen.

  reageer
 • Reiz☆☆ziger

   

  Op mijn kalender staat 12 april en geen 1 april.. Wat een achterlijke verhaal, hebben ze weer een manier gevonden om de burger te plukken. Het begint met een klein bedragje en over 5 jaar betaal je 10 keer zoveel... Milieu criminaliteit!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert