Kassencomplexen Buitenvaart in de lift

ALMERE
Het gaat weer goed met de kassen in Almere Buitenvaart. Dat vinden de telers Marita Goudriaan en Laurens Bijl in het kassengebied.

Door de economische crisis en de hoge energieprijzen konden sommige tuinders het hoofd niet meer boven water houden. Die tijden zijn veranderd volgens de telers. Inmiddels zijn alle kassen in Buitenvaart weer in gebruik.

Vorig jaar werd met de gemeente Almere al een overeenkomst gesloten om duurzamer te worden. De tijden van overleven zijn voorbij, er kan weer met frisse moed naar de toekomst gekeken worden.

reacties (5)

 • van lotje getikt

   

  ik zeg dit zijn ook maar twee mensen uit het gebied vraag eens verder zou ik zeggen ..... hoe gezellig is kom in de kas nou eigelijk ....de meeste kassen staan leeg of zit totaal iets anders in . kwekers gaan zich bezig houden met verkoop van bloemwerk...waarom het gaat toch goed? het valt me altijd wel op dat het altijd dezelfde geluiden en mensen zijn die je hoort....en ja op het moment gaat het goed met deze twee mensen maar de rest.....

  reageer
 • stopper

   

  Geen kassen leeg, Hoe zit het dan met dat bedrijf gelijk links in dat gebied. staat helemaal leeg en te koop failliet. en er komt ook nog 4 ha bij te koop met planten binnenkort. gaat zeker de goede kant op. sommige mensen ouden liever iedereen voor gek. sommige sprekers hebben echt een vlek voor hun ogen.

  reageer
 • De Ingeweide

   

  En toen bedacht ik dat ik maar eens in dat gebied moest rondrijden. Heel veel kassen staan leeg vanwege faillissementen en na gesprekken hoorde ik dat er drie faillissementen aan gaan komen. Iedereen weer dat overdekte tuinbouw in Nederland heel erg moeilijk is. Want ja, in Spanje en Afrika schijnt de zon voor niets dus? Waar gaat dit over? Wie zit wie te beduvelen en waarom?

  reageer
 • Joop

   

  De meeste kassen laten nauwelijks meer licht door naar buiten en bevatten schermen met aluminium zodat het licht uit de kas weer wordt teruggespiegeld. Als je over lelijke lichtplekken wil klagen dan moet je aan de gemeente vragen of ze de Straatverlichting willen verwijderen!

  reageer
 • Louise

   

  Jippie! Weer meer lelijke lichtvlekken in de poldernacht. Hoe duurzaam is dat?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert