Celstraf geëist tegen afpersers van seksfeestbezoeker

MARKNESSE
De officier van justitie heeft twee jaar celstraf geëist tegen een stel dat een man uit Marknesse heeft afgeperst. De twee zouden de Marknessenaar ruim 50.000 euro afhandig hebben gemaakt. Een derde verdachte hoorde een voorwaardelijke gevangenisstraf van een half jaar tegen zich eisen.

De afpersing begon voor het slachtoffer nadat hij zich in 2014 op een 'wapfeest' had begeven in de toenmalige woning van het stel in Hulshorst. Een wapfeest is een seksfeest, waarbij deelnemers verdovende middelen gebruiken. Nadat de Marknessenaar het feest had verlaten kreeg hij een telefoontje dat hij nog 600 euro aan entreekosten moest betalen. Nadat hij dit had gedaan, bleven er dreigberichten komen.

Het stel wijst naar een derde verdachte als dader, maar deze man fungeerde volgens de officier van justitie als doorgeefluik van het geld. De man en de vrouw moeten 53.000 euro terugbetalen aan het slachtoffer. Waar de twee momenteel wonen, werd niet duidelijk tijdens de zitting. De rechter doet over twee weken uitspraak.

reacties (1)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert