Ministerie betaalt gemeente 2,6 miljoen terug

LELYSTAD
De gemeente Lelystad krijgt 2,6 miljoen euro uitbetaald door het ministerie van Sociale Zaken. Het bedrag is een compensatie voor kosten die de gemeente 5 jaar geleden heeft gemaakt.

Lelystad kreeg in 2011 te maken met meer werklozen en mensen in de bijstand. Om extra onkosten hiervan te dekken deed de gemeente beroep op een uitkering van het ministerie, maar het ministerie weigerde te betalen. Lelystad ging daarop in beroep en is onlangs in het gelijk gesteld.

Het college van burgemeester en wethouders wil met de gemeenteraad in gesprek hoe de 2,6 miljoen wordt besteed. Wethouder Van den Heuvel neigt ernaar het geld achter de hand te houden voor nieuwe tegenvallers met uitkeringen.

reacties (6)

 • gmAn

   

  Wat dacht je van omscholingstrajecten voor de werkelozen in lelystad. Kan me goed herinneren hoe ik erbij zat 2 jaar terug als werkeloze. Belde het uwv en de gemeente of je in ruil voor mijn uitkering mij een opleiding zouden kunnen aanbieden.. werd uitgelachen aan de telefoon en doodleuk gemeld dat de regering hier geen budget voor heeft. Zit je dan op de 25e.. belachelijk. Maar wel doodleuk de grenzen openpleuren. Daar is wel budget voor! Ik ben klaar met dit land en met dit kaninet! Ik ben spuugzat om aan te zien hoe we in de zeik genomen worden door het nieuws en de regering. Men is bang en durft tegenwoordig niets meer als thuis zitten ipv de straat op te gaan

  reageer
 • Barbara

   

  Eens met het meest logische voorstel van wethouder Van de Heuvel.

  reageer
 • Ed

   

  Kijk maar uit met de PvdA die wil het gelijk uitgeven. Zo zijn ze nu eenmaal.

  reageer
 • Joke

   

  Wat een zouteloze humor meneer Peter.

  reageer
 • Ik

   

  Volgens mij valt een eveneens niet onder de categorie werkloos en uitkeringen :p je kunt niet het geld beschikbaar voor het een. .gebruiken voor het ander. Kun je in je eigen huishouden ook niet doen. Anders ga je het ene gaat met de andere vullen en sjoemelen en schuiven met geld

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Peter

   

  Ik weet nog wel wel een leuk evenement. De volgende 46 jaar de zandtovenaar naar lelystad.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert