Vertraging bij Ketelbrug door lekke vrachtautoband

FLEVOLAND
Verkeer op de A6 van Emmeloord naar Lelystad heeft vrijdagmorgen vertraging ondervonden door een vrachtwagen met pech.

Bij de afslag Swifterbant, net over de Ketelbrug strandde een vrachtwagen met betonplaten door een lekke band.

Hierdoor liep het verkeer voor de brug vast. Gemiddeld was het verkeer een kwartier langer onderweg. Rond half tien waren de ergste problemen voorbij.

reacties (4)

 • Svu

   

  Ik zit veel op de weg en ik merk dat er veel onnodige ongelukken gebeuren. Veel meer dan een 10, 15 jaar terug. Een goed onderhouden vrachtauto met goede banden krijgt niet een dergelijk ongeluk. En ik vind dat transportbedrijven hiervoor verantwoordelijk zijn maar de chafeur heeft ook zijn verantwoordelijkheid. En schade verhalen is misschien zo'n gek idee nog niet.

  reageer
 • JanB

   

  Dus als jouw auto goed onderhouden is met goede banden kan je ook geen pech krijgen onderweg? Hoef je in ieder geval geen lid te zijn van de Wegenwacht of een andere pech service, dat scheelt je weer geld. Als je dit bovendien al een ongeluk noemt.... er is geen materiele schade geweest (afgezien van de kapotte band) en er was geen persoonlijk letsel. En hoe wil je de schade berekenen, wat zijn de criteria? Wil je dit verdelen onder iedereen die in de file heeft gestaan? En hoe wil je dit verrekenen bij de grote aantallen buitenlandse transportbedrijven of chauffeurs die hier rondrijden? Dan kan je lang wachten op je centen hoor.

 • Ballonnetje

   

  Als we de economische schade die kapoote vrachtwagens veroorzaken nu eens verhalen op de chauffeur? Zouden ze dan hun onerhoud beter doen? Net als een verdachte van een aanrijding in de spits wat leid tot files > schade verhalen. Je voorkomt dan het aso gedrag van voordringen in de file etc

  reageer
 • Ikke

   

  Keurig in t Nederlands geschreven....

 • JanB

   

  Je wilt de schade verhalen op de chauffeur?? Die in zeker 99% van de gevallen niet eens zelf verantwoordelijk is voor het onderhoud? Slechts een enkeling is eigenrijder en dus zelf 100% verantwoordelijk, de rest is gewoon werknemer bij een transportonderneming en mede afhankelijk van waar de baas hem mee op pad stuurt. En wou je dan ook meteen maar een AOW-er aanpakken omdat die met pech op de ring van Amsterdam stil valt en daardoor een file veroorzaakt? Realistisch denken is ook zo wat.....

 • Nico

   

  Dit soort vervoer kan prima over het water. Niemand belt om 20.30uur op dat hij morgenochtend om 8.00uur een zijgevel wil.

  reageer
 • JanB

   

  Inderdaad, en de boot kan ook prima aanmeren bij de bouwplaats, geen enkel probleem! Want welke bouwplaats beschikt er tegenwoordig niet over een loswal of aanlegplaats? En 'svu': Het loopvlak van de band lag een paar honderd meter terug op de vluchtstrook, ik heb alleen geen idee of je zoiets van te voren aan kan zien komen. En hoezo 'dit soort vervoer'? Het is een gewone 3-assige dieplader en geen speciaal transport of zo, dus ze zullen zich gewoon aan de normale aslasten en totaalgewichten moeten houden, niets anders als het vervoer met een gewone schuifzeilentrailer of kastentrailer. Dat Er staan een paar betonelementen op maar daarmee komt hij echt niet boven de 50 ton totaalgewicht.

 • Svu

   

  Lekke band kan altijd gebeuren. Maar dit soort vervoer zou toch extra op onderhoud van banden moeten letten. En dus niet met bandjes de weg op die eigelijk vervangen hadden moeten worden. Zie je vaak namelijk weet niet of het in dit geval zo was.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert