Zorgen om trage start bietenseizoen

FLEVOLAND
Bietentelers maken zich zorgen over de verwachte bietenopbrengst. En dat komt omdat het inzaaien van bieten dit jaar later van start is gegaan dan in andere jaren.

Door het vochtige weer in maart is het op veel plekken niet mogelijk geweest om bieten te zaaien. In de Noordoostpolder is daardoor nog maar 20 procent van het areaal ingezaaid.

Volgens LTO-Noord loopt het inzaaien ongeveer drie weken achter op schema.
En dat kan bij de oogst merkbaar zijn in het suikergehalte van de biet. 

reacties (7)

 • JanB

   

  Voor iedereen die hier aan het klagen is over de boeren: Er staat nergens dat ze klagen, men maakt zich zorgen. Meer niet! En Bas: Wou je de boeren uit Nederland weg hebben? En compleet afhankelijk worden van import van het voedsel dat zij normaal gesproken verbouwen, met alle risico's van dien?

  reageer
 • .\/\/.

   

  De zon schijnt: boeren klagen over de hitte. De zon schijnt niet: boeten klagen over de kou. Het regent: boeren klagen dat de velden te nat zijn. Het is droog: boeren klagen over droogte. Samengevat: de boeren klagen. Next!

  reageer
 • Bas

   

  Ik vind boeren iedere week minder sympathiek. Het is nooit goed. Altijd hebben ze wat te klagen. Stuur ze allemaal maar ver weg die boeren.

  reageer
 • Pieter

   

  We zijn de afgelopen jaren gewoon verwend met vroege voorjaren en daardoor ook hoge opbrengsten . Maar om nu direct te spreken van heel laat . Zo hebben we ook minder kans op schieters. En zo is er ieder jaar wel wat . We werken nou eenmaal met de natuur .

  reageer
 • Jacob

   

  Zo heeft elke bedrijfstak van tijd tot tijd met haar eigen specifieke problemen te maken. Zie niet in waarom dit voor de agrarische sector altijd op voorhand publiekelijk bekend gemaakt moet worden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • sjonny

   

  Men piept alweer voor er gezaaid is. Mensen doe toch eens normaal.. Gebruik je boerenverstand.

  reageer
 • Boer Bietsma

   

  Ik kan er niet wakker van liggen, dat is nou eenmaal de natuur. Geen 1 jaar is hetzelfde. LTO moet eens ophouden met dat eeuwige gezever!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert