Koninklijke onderscheiding voor Riet Leguit-Takes

ALMERE
De directeur van basisschool de Wierwinde in Almere Haven is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Riet Leguit-Takes krijgt de koninklijke onderscheiding voor haar bijdragen aan het ontwikkelen van de Brede school en de wijk De Wierden. Burgemeester Weerwind van Almere reikte de onderscheiding uit.

Leguit-Takes gaf vorm aan de Brede school de Wierwinde waar onderwijs, zorg en kinderopvang onder een dak zitten. Ook is het een plek waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. De directeur zette zich ook in voor de bouw van een nieuw multifunctioneel centrum in de wijk, de Aquamarijn.

De directeur neemt op 3 mei afscheid van haar school, zij gaat dan met pensioen.reacties (5)

 • Flevoburger

   

  Hmmm met een titel als Lid zou ik mij toch echt lullig voelen.... Maar ze zal het wel verdiend hebben.

  reageer
 • Ton van luiken

   

  Hm, Jos, goed dat je veel waardering hebt voor mevrouw Leguit. Maar loop eens een jaartje mee met zo iemand, en dan vooral in de avonduren en in de weekenden. Ze maakt zeker 20 uur per week onbetaald extra. Doe dat bv. keer 25 jaar. Met enige kennis van zaken over werken in het onderwijs ga je er toch anders naar kijken, dunkt me

  reageer
 • Ton van Luiken

   

  Hm, Jos, mooi dat je veel waardering hebt voor mevrouw Leguit. Draai in de avonduren en in de weekenden maar eens mee met zo iemand als mevrouw Leguit. Die maakte 20 onbetaalde uren per week extra, ook in de vakanties. Doe dat even keer 25 jaar. Met kennis van zaken over werken in het onderwijs moet je er zo anders tegen aan gaan kijken, dunk mij.

  reageer
 • Kees

   

  Ze heeft heel veel meer gedaan dan alleen haar betaalde werk.

  reageer
 • Jos

   

  Wat mij betreft veel waardering voor Riet, maar ze heeft gewoon haar (betaalde) werk gedaan. Dan past geen koninklijke onderscheiding. Die is meer voor maatschappelijke vrijwillige inzet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert