Schapenhouder hoeft bedrijf niet stil te leggen

ESPEL
Het gerechtshof in Arnhem heeft de verplichte sluiting van het bedrijf van een schapenboer uit Espel van tafel geveegd. Wel kreeg de boer een boete voor het verwaarlozen van zijn schapen in 2014. Hij moet 7.700 euro betalen.

De rechtbank in Utrecht had eerder een stillegging van een jaar opgelegd aan de boer, maar de hoge rechters in Arnhem oordeelden dat deze straf niet opgelegd had mogen worden voor deze overtreding. Daarnaast heeft het Openbaar Ministerie een fout gemaakt door in de aanklacht te spreken over een 'aantal schapen'. Dat vinden de rechters te vaag.

De boer uit Espel kreeg de straf omdat in 2014 op zijn erf meerdere schapen in zorgelijke toestand werden aangetroffen. Zes dieren moesten ter plekke afgemaakt worden. Andere schapen hadden schurft en kregen nauwelijks te eten.
Het was niet de eerste keer dat de man zich moest verantwoorden voor verwaarlozing, maar naar eigen zeggen heeft hij zijn leven nu gebeterd.
 

reacties (4)

 • Antje Ha

   

  Bij welk hof resideren de hoge rechters in Arnhem??? Wat een kinderlijk schrijfsel!

  reageer
 • Coby

   

  Misschien dat het een idee is om als vrijwilliger of stageloper je aan te melden bij dit bedrijf. Gewoon een helpende hand toesteken en met de eigenaar in gesprek blijven.

  reageer
 • schaapjes

   

  Gelukkig maar

  reageer
 • .\/\/. 2.0

   

  Ik mag toch hopen dat hij zijn leven heeft gebeterd? Is al vaker hiervoor veroordeeld, en nu nog geen echte straf? Hopelijk strenge controle op deze "boer"

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert