Vuurwerk en branden tijdens Koningsnacht

URK
Koningsnacht op Urk is onrustig verlopen. Er werd zwaar vuurwerk afgestoken en de brandweer moest in actie komen om 7 brandjes te blussen. Het ging om afvalbrandjes, bosbrandjes en brand in een schuurtje. Volgens de politie zijn er geen mensen aangehouden voor betrokkenheid bij de branden.

Een auto aan de Grote Fok raakte beschadigd door ontploft vuurwerk. Een buurtbewoner heeft dat op camerabeelden vastgelegd.

Een schuurtje op een volkstuincomplex aan de Staartweg werd in de as gelegd. De eigenaar is via Facebook op zoek naar getuigen.


reacties (18)

 • Volger

   

  Zo lang het slappe beleid van dit College wordt aangepakt, kunnen er ook geen goede maatregelen verwacht worden. Er zijn beelden beschikbaar van de daders van het vernielen van het natuurgebied, maar er wordt niet ingegrepen. Dit College bestaat uit vertegenwoordigers uit behoudende kringen, zoals dat op Urk wordt genoemd. Heel vaak bestempelen ze het gedrag van deze groep Urker jongeren als 'jeugdzonden'. Daarmee verschuilen ze zich voor de problemen. Een Koningsnacht en een voorgaande nacht met vernielingen kosten meer dan een jaar onderhoud aan sportvelden. Verbiedt deze ritten zonder uitlaten, verzin wat anders en laat het niet bij de zoetsappige en zalvende woorden die telkens worden uitgsproken. Toon daadkracht en geen slappe verhalen blijven ophangen. Het kost de Urker samenleving anden met geld.

  reageer
 • Urker

   

  Ontkennen is zeker sprake van. Helaas moest ik verplicht getuige zijn van het werk van en stel rampdebielen. Als je dan ziet hoeveel oudere dorpsgenoten staan te genieten van de shit bij de rontonde, schaam ik mij als urker!! Een brommertocht? Leuk, blijven doen. Daar zit het probleem ook niet. Het probleem zijn de KINDEREN van 14, 15 en 16 jaar die STRAAL bezopen rondlopen. Waar zijn de ouders?? Waar zijn ze? Ik ben bang dat de meesten om een uur of tien tegen hun kroost hebben gezegt: Och bin je doar?? Ik blijf het zeggen, Het probleem zit niet zozeer in de jeugd, maar in de ouders/ verantwoordelijken van die jeugd.

  reageer
 • Stop

   

  De laten het over aan de jeugdwerkers,maar als ouders kijken we de andere kant op. Daar in het gezin ligt de bodem van alle gedonder. Als je thuis niet wordt gecorrigeerd,helpt geen jeugdwerker.868

  reageer
 • Tja

   

  Hoe kom je bij het ontkennen? Ja er zijn problemen op het gebied van drank en drugs. Er zijn complete werkgroepen, jeugswerkers enzovoort. Alleen hebben we niet de behoefte dit te verantwoorden in de polder.

  reageer
 • Freek

   

  In en in triest wat er in dat dorp daar gebeurt. En de burgemeesters en wethouders maar lovende woorden spreken over de jeugd, de jeugd van Urk heeft de toekoms? AMAHOELA.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • lezer.

   

  Ieder jaar op koningsdag ben ik blij dat ik niet meer op Urk woon. De dronken jeugd heeft het dorpje weer mooi op de kaart gezet.

  reageer
 • stop

   

  Chaos en anarchie bij de jeugd op Urk. Ouders kijken de andere kant op, denkend dat doet mijn kind niet. Drank is een probleem op Urk, doch men blijft het ontkennen, waardoor de jeugd het met de paplepel krijgt aangereikt.

  reageer
 • ??

   

  Jammer om het zo te moeten verzieken voor een ander, in onze tijd was zoiets totaal niet aan de orde.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Ik hoop dat die vuurwerkdader dan toch echt even persoonlijk de schade aan die auto gaat vergoeden? Logisch toch?

  reageer
 • Japie

   

  Wat een zielig dorp!

  reageer
 • .\/\/. 2.0

   

  Helaas zijn er altijd van die individuen die het voor anderen moeten verpesten. Hopelijk worden ze gepakt en flink gestraft.

  reageer
 • Pan

   

  Zondag wordt daar weer vergeving om gevraagd.

  reageer
 • henk

   

  Helemaal van god los. Is hij vast niet blij mee

  reageer
 • Klaas

   

  Net zoals je zegt leuke traditie.van mij mochten ze dit wel afschaffen.ben er nu wel klaar mee.net als velen.tis niet voor niets dat van der valk in emmeloord vol zit

  reageer
 • Deetje

   

  Wat een enig feest zeg! Vooral voor de mensen die veel schade hebben, al enig idee wie dat gaat betalen? Nogmaals ontzettend leuke traditie en nu nu massaal aan de zuip......echt heeeel leuk!

  reageer
 • Jan

   

  Te triest voor woorden hoeveel er vannacht weer vernield is in het oude dorp. Veel dronken jeugd, hard geschreeuw, en diverse vernielingen. Ook zijn bij veel mensen spullen ontvreemd uit de tuinen. En men blijft maar zeggen dat ze afgelopen vannacht lieverdjes zijn geweest. Heel veel met name jonge (kinderen) liepen gewoon dronken over straat.

  reageer
 • ...

   

  Leuke traditie zeg..

  reageer
 • Jaap

   

  Je gaat je afvragen, is dit nu feestvreugde of protest tegen ons koningshuis.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert