Meeste aangiftes van fietsendiefstal in Lelystad

FLEVOLAND
De meeste aangiftes van fietsendiefstal in Flevoland worden gedaan in Lelystad. Per 1.000 inwoners hebben er vorig jaar gemiddeld 6,4 aangifte gedaan van een gestolen fiets. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit.

Almere volgt met 4,3 per 1.000 inwoners. Op Urk werden de minste aangiftes gedaan (1,8). 

Het daadwerkelijke aantal gestolen fietsen is naar verwachting vele malen hoger. Volgens de stichting wordt bij slechts 30 procent van de diefstallen de politie gewaarschuwd.


[https://localfocus2.appspot.com/5721de4811598]

reacties (4)

 • Harry444

   

  De open fietsen rekken onder het station zijn een makkelijk plek om rustig te zien wat er staat en de eigenaars naar de trein gaan : dan kan je uren sloten kraken en fietsen jatten. Geen wonder dat Lelystad weer eens boven aan de lijst staat. Mij heeft het drie fietsen gekost. Op slot die stalling, met pin kaart of iets. Ik zet mijn fiets in de gesloten met camera bewaking en dat geeft een rustig gevoel..

  reageer
 • Fiets gejat

   

  Misschien is het handig dat er een keer serieuze goede bewaking komt bij het station! En meer parkeerplekken voor fietsen bij het station! Dagelijks zie ik doorgeknipte sloten liggen op Station Lelystad.

  reageer
 • Hendrik..

   

  Misschien is hier wel een taak voor al die boa's die toch in het centrum lopen. (om fietsen van argeloze burgers weg te halen.........)

  reageer
 • KC

   

  Een nieuwe rage is om op afstand gestuurde deurbellen te stellen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert