Uitzendbureau koopt Polenhotel

SWIFTERBANT
Het toekomstige ‘Polenhotel’ aan de Visvijverweg 14 in Swifterbant is door de initiatiefnemers verkocht aan uitzendbureau Level One uit Emmeloord. De bestemming verandert niet.

De bouw van de huisvesting voor 300 arbeidsmigranten gaat binnenkort van start. De broers Willem en Johan van Arkel, die het initiatief voor het Polenhotel namen, doen het pand van de hand omdat ze naar eigen zeggen andere prioriteiten hebben.

Omwonenden vrezen overlast van de 300 seizoenswerkers en hebben zich jarenlang verzet tegen de komst van het ‘Polenhotel’. De Raad van State veegde de bezwaren van bewoners in december van tafel.

reacties (4)

 • Ras

   

  Volgens de grondwet moet nederland zorgen voor werkgelegenheid voor haar eigen burgers. Wordt tijd dat nederland weer aan nederlanders gaat denken zitten niet te wachten op 300 polen. Het is al druk genoeg aan de grens.

  reageer
 • Dnz

   

  Werkgelegenheid is er wel genoeg voor eigen burgers. Echter niet het werk dat ze willen; dik salaris voor weinig werk, inclusief klagen en zeuren. De Poolse doelgroep is wel bereid om arbeid te leveren tegen (helaas) minimum loon. Oh ja: ERG goed voor de economie.

 • Johan

   

  Omwonenden! Het eerste nabije woonhuis staat op 500a600 meter. Als ik daar woonde zou ik juist kansen zien! Start een boerderijwinkeltje!

  reageer
 • syrier

   

  eindelijk weer een menswaardig verblijf voor deze werknemers beter dan in huizen in de wijk of caravans bij de boer

  reageer
 • Dirk2

   

  Voorziend idee of vooringenomen plan met afspraken? Hoe dan ook, slim gedaan, slecht voor de economie! Uitbuiten is niet meer van deze tijd...maar dat kan de Raad van State niet deren op het pluche!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert