Kamervragen over situatie Naomi Dudink

LELYSTAD
VVD-Kamerleden Karin Straus en Helma Lodders hebben de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gevraagd om nog eens goed naar de situatie van de Lelystads scholiere Naomi Dudink te kijken.

De 18-jarige Naomi stapte begin dit jaar over van het speciaal onderwijs naar het ISG-Arcus. Zij was in de veronderstelling dat de drie vakken die ze al gehaald had, mee zouden tellen voor haar havo-diploma, omdat de exameneisen voor beide schooltypen hetzelfde zijn. Navraag bij het ministerie van Onderwijs leverde tot verbazing van de schooldirectie op dat de behaalde vakken toch niet meetellen.

De VVD vindt dat leerlingen die overstappen van het speciaal naar het regulier onderwijs zo min mogelijk studievertraging op mogen lopen. Daarom vragen Straus en Lodders de staatssecretaris om te kijken of de studievertraging van Naomi zoveel mogelijk beperkt kan worden.


reacties (4)

 • Kaassie

   

  Misschien het vorige bericht op OF even nog doorlezen: Ook de school was niet op de hoogte

  reageer
 • Lelybewoner

   

  Wat ik mis in het hele verhaal, is of Naomi navraag gedaan heeft of de vakken mee zouden tellen voor haar examen. Of was ze alleen in de veronderstelling dat ze wel mee zouden tellen.

  reageer
 • Top meisje hopelijk gauw je diploma. Succes!

  reageer
 • Joop

   

  Dit krijg je nou met bureaucratische regelgevingen, waarin er alleen naar de regels gekeken worden en niet naar individueel perspectief. Je ziet het hedendaags helaas steeds meer voorkomen, ook elders.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert