Ouders verliezen rechtszaak om aangepast vervoer zoon

BIDDINGHUIZEN
De ouders van een 9-jarig jongetje uit Biddinghuizen hebben een rechtszaak tegen de gemeente Dronten verloren. De ouders eisten ander vervoer voor hun zoon die naar het speciaal onderwijs gaat.

Leerlingen van de school in Dronten zijn tot nu toe met aangepast vervoer gebracht. Volgens het beleid van de gemeente is er vanaf dit jaar alleen geld voor openbaar vervoer met begeleiding. Volgens de ouders is dat niet mogelijk voor hun zoontje. Hij is daar nog niet aan toe.

De rechter gaf de gemeente op alle punten gelijk. Zij oordeelde dat het de eigen verantwoordelijkheid van de ouders is om de kinderen naar school te brengen. De rechter stelde vast dat het voor dit jongetje wel mogelijk is om begeleid met het openbaar vervoer te reizen.

reacties (3)

 • Flevoburger

   

  Knap van de reageerders hiervoor dat zij uit deze publicatie kunnen beoordelen wat de capaciteiten van deze 9 jarige jongen zijn.......

  reageer
 • ikke

   

  Wat een onzin! Als ouder heb je zelf de verantwoordelijkheid voor je kind! je kan niet alles laten betalen en regelen door de gemeente.

 • Henk

   

  Dat geldt toch voor alle kinderen die voor deze manier van leerlingen vervoer u n aanmerking komen? Wat is de specifieke situatie van dit kind dat er een uitzondering gemaakt moet worden, wat voor andere kinderen niet geldt?

 • Ola

   

  Prima uitspraak niets mis mee.

  reageer
 • Rob

   

  En terecht, zelf betalen en/ of dagelijks meereizen met het reguliere openbaar vervoer, je kan de samenleving niet overal voor op laten draaien omdat men maar al te vaak ten onrechte denkt dat je ergens recht op hebt.

  reageer
 • Nol

   

  Mee eens!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert