Boeren mogen grotere reclameborden plaatsen

NOORDOOSTPOLDER
Boeren in Noordoostpolder hoeven geen vergunning meer aan te vragen voor het plaaten van reclameborden. De gemeente heeft dat besloten op verzoek van ondernemers in het buitengebied.

De reclame-uitingen moeten wel voldoen aan een aantal eisen. Zo mogen ze alleen op beide hoekpunten van een agrarisch erf, of bij de inrit naar het bedrijf worden geplaatst.

De maximale afmetingen worden 3 bij 2,5 meter. De borden moeten zijn gemaakt van een aluminium steigerframe met daarin een (uitwisselbaar) doek.


reacties (4)

 • Rob Allink

   

  Leuk die gemeente NOP. Volgens mij vergeten we hier dat er provinciale regels gelden voor heel het buitengebied in Fevoland, zie hoofdstuk 9 van de Verordening Fysieke Leefomgeving Flevoland 2012. Borden mogen 3m2 zijn.

  reageer
 • ikke

   

  Wanneer mogen winkeliers ook reclame buiten zetten zonder vergunning of precario rechten ?

  reageer
 • Polderling

   

  Als ze dat doen op zo'n manier dat dat niet is op de stoep die o.a. ik van mijn belastinggeld betaald heb en ik dan niet door de regen hoef te lopen of moet slalommen. Vroeger stond er van alles onder overkappingen aan borden en andere uitstallingen. De winkeliers hadden extra meters winkeloppervlak en het gewone volk mocht in de regen lopen.

 • Pimpernel

   

  Klinkt als: wij Burgemeester en wethouders Noordoostpolder schrijven alleen met inkt gemaakt van krokodillen tranen. Materiaal eisen duiden op een persoonlijk gewin van de eisende partij, dat is nu wel duidelijk.

  reageer
 • De econoom

   

  En de reclame moet alleen voor het eigen bedrijf zijn. En alleen wanneer er wat te adverteren valt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert