Met miljoenen legostenen Almere nabouwen

ALMERE • Zo 1 mei 2016 | 20:00 • Zondag 1 mei 2016 | 20:00
Almeerse gebouwen worden met miljoenen legosteentjes nagebouwd in Antwerpen. Vijf lego-experts bouwen aan een een maquette van Almere met onder meer appartementencomplexen Silverline, The Wave en de Rode Donders. Uiteindelijk worden zo'n 30 gebouwen tentoongesteld in het cultureel centrum Kunstlinie Almere Flevoland (KAF).

De grootste uitdaging is volgens het lego-ontwerpbureau Amazings de vele ronde gebouwen in Almere. Ze bijten zich vooral stuk op het modecentrum en wooncomplex The Wave. LEGO® is volgens de experts niet bedoeld voor rondingen maar het is wel een uitdaging om uit te zoeken hoe dat toch kan met bestaande legostenen.

Architectuurstudio
Waar nu nog het theaterrestaurant Waterfront in KAF zit komt een architectuurstudio. Daarin komen grote legotafels te staan waar de expositie op wordt uitgestald. In de ruimte kan iedereen vanaf september workshops volgen op het gebied van architectuur. De witte blokjes worden daarvoor gebruikt. Tijdens de workshops leer je bijvoorbeeld hoe schaal werkt en ruimte kan worden geschept. 

De legoversie van KAF is 9 mei te zien in een winkeletalage in de stad. De complete tentoonstelling is pas na de zomer te zien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel