Belastingdienst wil 33.000 euro terug van Backstage

ALMERE
De Belastingdienst eist 33.000 euro terug van de eigenaar van Backstage Almere. Er zijn fouten gemaakt met de aangifte waardoor de uitgaansgelegenheid twee jaar lang te veel geld terug heeft gekregen.

De eigenaar en voormalig mede-eigenaar van Backstage stonden maandag voor de rechter. De huidige eigenaar zegt dat zijn voormalig compagnon verantwoordelijk is voor de fouten. Hij had de administratie in zijn takenpakket en heeft twee jaar lang drankinkomsten geregistreerd als frisdrank in plaats van alcohol. Voor frisdrank geldt een lager belastingtarief.

Ook is er bij het uit elkaar gaan in een overeenkomst opgenomen dat de voormalig mede-eigenaar verantwoordelijk is als blijkt dat er fouten zijn gemaakt met belastingaangifte. Hij erkent dat hij nalatig is geweest maar zegt dat hij geen kans heeft gekregen om het te corrigeren. Er was volgens hem nog een mogelijkheid om de zaak met de Belastingdienst op te lossen.

Mocht de rechter besluiten dat de huidige eigenaar het bedrag in één keer moet ophoesten, is hij bang dat Backstage Almere failliet gaat. Dat zou pijnlijk zijn omdat het volgens hem nu juist financieel beter gaat. De rechter doet op vrijdag 13 mei uitspraak.

reacties (2)

 • Freek

   

  De beste stuurlui staan aan wal dat moge duidelijk zijn ik denk dat jij het niet goed begrepen hebt.

  reageer
 • koos

   

  Wat een sukkels, nou nou nou. Als je om dit bedrag al failliet gaat heb je het niet helemaal goed begrepen. En dan lekker elkaar de schuld geven....

  reageer
 • John

   

  Hoest jij maar eens 33000 euro op :")

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert