Nog geen twee kilo restafval per week

DRONTEN
De gemeente Dronten is tot nu toe enthousiast over het afvalscheidingsproject 100-100-100, dat op 1 april van start is gegaan. Volgens de gemeente wisten deelnemers hun afval de eerste twee weken zo goed te scheiden, dat ze nog geen twee kilo restafval per week overhielden. Gemiddeld heeft een gezin per week ruim tien kilo restafval.

Bij het project 100-100-100 worden 100 deelnemers gestimuleerd om 100 dagen lang, 100 procent van hun afval te scheiden. Behalve in Dronten, letten de inwoners van Zeewolde, Lelystad en Noordoostpolder de komende tijd ook strenger op hun afval.

 

reacties (4)

 • Nico

   

  Lekker nuttig als je de luiers van je kleine gewoon bij t gft mag gooien....

  reageer
 • Julia

   

  Bij mij thuis lijkt het verdraaid veel op de milieustraat. Restafvalcontainer GFT container Papiercontainer Plasticafvalzakken Ze zouden eens tegen de groothandelaren moeten zeggen dat men niet zulke grote verpakkingen moeten maken. Dit slaat weer helemaal door. Wij noemen het inmiddels de milieumaffia!

  reageer
 • Kaassie

   

  ik moet ook plek maken en hebben voor: lege flessen Batterijen verfresten Spaarlampen Elektrische apparaten

 • Pimpernel

   

  Okay dan kan in het thuiscontainerpark de grijze container uit het straatbeeld verdwijnen, de twee kilo restafval kan persoonlijk door de burgerij in een heeele grote container worden gedropt ergens in de woonwijk. Dat scheelt straatbeeld en tuinbeeld vervuiling.

  reageer
 • Brinkman

   

  Word het restafval niet in gezameld dan .

 • Trudy

   

  2 kg per gezin per week? Hoe kan dat zo veel zijn? Ik zou geen eens weten wat ik bij het restafval moet doen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert