Vijf verdachten nog vast voor schietpartij

LELYSTAD
De politie houdt nog vijf verdachten vast voor de schietpartij aan de Eem in Lelystad, anderhalve week geleden. Het gaat om vijf mannen uit Lelystad tussen de 22 en 46 jaar.

Het vijftal wordt verdacht van verschillende gewelddelicten, uiteenlopend van poging tot doodslag tot openbare geweldpleging. Er is geen hoofdverdachte in beeld.

Twee verdachten zijn lid van motorclub Satudarah. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de motorclub niets met de ruzie te maken en is er geen sprake van een ruzie tussen rivaliserende bendes.

Bij de schietpartij raakten twee verdachten gewond.

reacties (9)

 • .\/\/. 2.0

   

  Heb ik gezegd dat er geen criminelen tussen voetbal hooligans zitten? We hebben het over motorclubs, over de zich zelfbenoemde 1% mc's. Ja die leden zijn grotendeels criminelen, van zo'n clubje zijn er nu weer twee betrokken bij criminele activiteiten. Ik heb het dus niet over plaatselijke motorclubjes die gezellige toertochten organiseren.

  reageer
 • sickobiker

   

  Ja, laten we het eens gaan hebben over criminelen bij clubs. Ik zal er een paar noemen. Ajax, Feyenoord, PSV, FC Utrecht. Zal ik even door gaan. Stompzinnige opmerkingen over het politieke correcte verzwijgen zullen we het dan maar niet eens hebben. Tenzij jij het normaal vind dat als er dertig vermeende bikers op de vuist gaan het drie weken dag en nacht op de voorpagina staat, terwijl er bij een vechtpartij in rotterdam 59 man zijn opgepakt en er ook nog eens 3 agenten gewond zijn geraakt en dit nauwelijks de krant haalt. Over politiek correct verzwijgen gesproken. Doen jullie allemaal gezellig schaapachtig mee met de NAME & SHAME acties van politiek, justitie en onze uiterst betrouwbare media en geloof lekker alles wat er in de krant staat. Vooral de telegraaf.

  reageer
 • .\/\/. 2.0

   

  Ze hebben er wel mee te maken niet vanuit die criminele club. Maar wel twee criminelen die lid zijn van zo'n motorclub.

  reageer
 • Johan

   

  Er word alleen vermeld dat het niks te maken heeft met een strijd tussen rivaliserende motorclubs, als ze niks met de zaak te maken hadden waren ze ook geen verdachte en hadden ze ook niet vastgezeten.

  reageer
 • .\/\/. 2.0

   

  Omdat er veel criminelen bij motorclubs zijn aangesloten. Dat mag best benoemd worden. Het politieke correcte verzwijgen hebben we lang genoeg gedaan in Nederland.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jond

   

  Er wordt in het bericht toch echt door het OM gezegd dat de verdachten wel bij Satudarah zitten maar dat dat niets met de zaak te maken heeft.....

  reageer
 • Rob

   

  Het hoeft niet. Maar de kans is wel groot. Groter dan dat er leden van welke vereniging dan ook bij betrokken zijn. Bovendien maak je met die toevoeging dat het als nieuws en interessant gezien wordt.

  reageer
 • Jond

   

  Waarom moet dat van Satudarah zonodig gemeld worden als het er verder niets mee te maken heeft??

  reageer
 • Biker

   

  Als t niks met de motorclub te maken heeft waarom word t dan toch weer even vermeld misschien waren d'r ook wel leden van n voetbalclub bij

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert