Leuc wil cijfers agressie tegen ambtenaren

LELYSTAD
De fractie Leuc in Lelystad wil van het college van B en W opheldering over het beleid voor agressie tegen medewerkers in een publieke functie. Ook wil de partij weten hoeveel agressie- en geweldsincidenten er de afgelopen jaren zijn geweest.

Aanleiding is een voorstel van het college om een zogenoemd uitjouwverbod op te nemen in de APV, de Algemene Plaatselijke Verordening. Dat zou nodig zijn omdat er geregeld medewerkers van de gemeente worden uitgejouwd, bedreigd of mishandeld. Zo werd afgelopen vrijdag een beveiligingsmedewerker van het gemeentehuis door een bezoeker geslagen.

Volgens Leuc wil het college een uitjouwverbod omdat aangifte doen soms lastig is. De fractie vindt dat er altijd aangifte gedaan moet worden.

 

reacties (7)

 • Barbara

   

  Tja, en dan nog even aandacht rond de Zorgen om het overschot Zorgbudgetten. Landelijk blijft bij gemeentes daar 310 MILJOEN euro's ergens in wat potjes achter. Is LEUC daar ook van op de hoogte? Kunnen jullie even kijken hoe of dit achterbakse gedoe in Lelystad ook is op te lossen zodat ouderen de noodzakelijke hulp krijgen waarvoor het geld bedoeld was?

  reageer
 • Brinkman

   

  Ik ben wel eens benieuwd naar cijfers. Over hoeveel ambtenaren agressie oproepen

  reageer
 • Frits

   

  En hoeveel inwoners agressie oproepen bij ambtenaren? Het wekt verbazing dat ambtenaren en politici niet af en toe eens lekker uithalen als een inwoner blijft zuigen en zeuren. Vast een goede training gehad. Zouden dat die dure cursussen voor de wethouders Van Wageningen en Rentenaar geweest zijn?

 • Barbara

   

  Ik ben het zonder enige kriebel of agressie eens met @Jan zijn opmerkingen. Oorzaak en gevolg wordt niet onder ogen gezien, evenals de z.g.keukentafelgesprekjes niet door dames van de wijkposten, maar door een gediplomeerd verpleegkundige gedaan moeten worden, dan hoeft zij niet ook aan de afwas of de wc te poetsen omdat dat gewoonweg niet gedaan mag/kan worden door de huishoudelijke hulp. Zoek dus mensen met kennis dus en plaats die op de juiste plekken, plaats geen ambtenaar zonder enig besef van wat er werkelijk aan de hand met degene die noodzakelijk om specifieke redenen hulp nodig hebben. Benut iemands eigen talenten en begin bij het begin, laat geen mensen zonder kennis en inzicht aan de keukentafel mooi weer spelen omdat dat zo huiselijk gezellig klinkt, dan gaat de boel vanzelf beter lopen en idem dito met het geklungel en agressie opwekkend gedrag van de nieuwe werk ambtenaren die geen idee hebben van wat een mens tot razernij en wanhoop kan emotioneel kan ontwrichten als ie buiten eigen schuld in situaties terecht komt. Zoek mensen met kennis en zet die in op de juiste plek en laat geen ambtenaar zonder enig besef van wat er werkelijk aan de hand is het werk afdoen. Noodzakelijk hulp treffen om specifieke redenen valt te regelen door mensen die vakmanschap kunnen leveren. Maatwerk dus waar gemeente al tig jaar terug dikke geldverspillende dure folders voor liet drukken om eigen baantjes smeuiig te laten klinken. Maatwerk wilden ze leveren maar zonder kennis van zaken valt er geen maat te nemen. Ik vindt zeer terecht dat Leuc goed bezig is. Ga zo vooral zo door!

  reageer
 • lelystedeling

   

  Vragen door Leuc gesteld. Is dit de partij van de schriftelijke vragen, die waarschijnlijk worden voorbereid en ingefluisterd door een ex-wethouder.

  reageer
 • Barbara

   

  Lijken me nou echt geen types die zich wat in laten fluisteren.

 • Joke

   

  Krijg beetje jeuk van Leuc.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Deze reacties zijn niet het probleem maar zijn het gevolg van het probleem.

  reageer
 • Piet

   

  Oh? En het probleem is? Van het kastje naar de muur? Of een afwijzing omdat iemand domweg niet in aanmerking komt voor iets? In beide gevallen vind ik agressie en uitschelden gewoon niet kunnen. Wat is dat voor moraal?

 • Rinus

   

  Als Jeuc wil dat er altijd aangifte gedaan wordt, dan moet er ook een wettelijke basis zijn om dit te doen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert