Oorlogsslachtoffers krijgen 2,5 miljoen euro aan uitkering

FLEVOLAND
Flevolandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog of de oorlog in Nederlands-Indië hebben vorig jaar ruim 2,5 miljoen euro aan uitkering ontvangen.

Dat blijkt uit cijfers die dataplatform Local Focus bij de Sociale Verzekeringsbank heeft opgevraagd. Het gaat in totaal om 377 Flevolanders. De meeste slachtoffers wonen in Almere: 209 Almeerders kregen in totaal ruim 1,3 miljoen euro.

Landelijk werd er in totaal 164,5 miljoen uitgekeerd.

[https://localfocus2.appspot.com/572992dc5ebdd]

reacties (1)

 • Pzaal

   

  Waarom nu nog geld uit betalen voor iets wat al neer dan 70 jaar geleden is gebeurd? Wanneer zijn we er eens klaar mee?

  reageer
 • Adri

   

  Snap niet dat ze jou nog betalen met dat gezeur van jou. Deze mensen hebben iets meegemaakt wat ze een ander niet gunnen, deze mensen hebben voor ons gevochten!

 • Plaukl

   

  Helemaal mee eens

 • Dnz

   

  Ik ben klaar met het stelselmatig afkeuren van alles wat niet direct naar eigen bankrekening gaat. Wel een beetje erg grof om dit op 4 mei aan de orde te stellen.

 • Marijke

   

  We zijn er niet klaar mee zolang er nog mensen zijn die het hebben meegemaakt. En denk ook aan de kinderen van deze mensen, die vaak hebben moeten leven in de schaduw van de oorlog, ook al krijgen ze geen oorlogsuitkering. De oorlog is voor veel mensen van 55 jaar en ouder nog steeds erg levend door wat zijzelf en/of hun (groot)ouders hebben meegemaakt.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert