Politie neemt luchtdrukwapen in beslag

ALMERE
De politie heeft woensdag een luchtdrukwapen in beslag genomen in een woning in Almere Buiten.

De politie had een anonieme melding gekregen dat de bewoner in het bezit van een vuurwapen zou zijn.

Agenten zijn de woning van de man binnengegaan en vonden het wapen. Justitie moet nog bepalen of de eigenaar wordt vervolgd.

reacties (10)

 • Drontenaar

   

  Volgens de wet wapens en munitie mag je boven de 18 jaar een luchtdrukwapen bezitten en thuis gebruiken. De melding is dus onjuist en als de eigenaar 18 jaar of ouder is dan krijgt hij hem gewoon terug lijkt me.

  reageer
 • Petertje

   

  Een luchtdrukgeweer is gewoon legaal hoor. Als het goed is verkocht staat het ook geregistreerd. Maar als je er Bv zo maar mee over straat loopt of iemand bedreigd, ben je zo'n ding niet waard en is in beslagname niet meer als normaal.

  reageer
 • md500

   

  Zo'n luchtgeweer is vrij te kopen en te bezitten in huis, de politie moet de wetten maar eens beter leren.

  reageer
 • Tsja

   

  Is mij ook overkomen. Zowel ik als luchtdrukpistool werden meegenomen naar het politieburo. Het hele verhoor keurig meegewerkt en afstand gedaan van het pistool omdat het onderzocht moest worden of het geen vuurwapen was. Na 3 uur mocht ik weer naar huis. En ja hoor na ongeveer 2 maanden kreeg ik het bericht dat ik pistool weer op kon halen. Dus niets om je druk over te maken. Ach weet je die anonieme tipgever is waarschijnlijk iemand die jaloers was op de eigenaar om wat voor reden dan ook.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Volgens mij mag je zo'n ding gewoon in huis hebben. Ik zou als betreffende persoon in ieder geval eens informeren bij rechtsbijstand. Want als de politie alleen al vanwege een anonieme tip je woning binnenkomt is er toch echt iets mis.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Steven Stedenwijker

   

  Tja, dat is onrechtmatig betreding van de woning. Wat men verzint doet er niet toe. De spullen zal men gewoon terug moeten brengen.

  reageer
 • Bromsnor

   

  Sinds wanneer mag je geen luchtbuks hebben? Die dingen zijn vergunning vrij en kun je zo kopen. Van vervolging zal dan ook geen sprake zijn. Die man krijgt gewoon zijn spullen terug.

  reageer
 • J.C. Moes.

   

  Voor hen die zich, wellicht net als ik afvragen wat dat ‘anoniem’ inhoudt, is deze regel waarin het vermeld is, zeker intrigerend, “De politie had een anonieme melding gekregen dat de bewoner in het bezit van een vuurwapen zou zijn.” Er vanuit gaande dat er geen melding is van een eventueel, zich op straat of vanaf straat te zien zijnde, vertoning door de eigenaar is geconstateerd. Vraag ik mezelf, in deze tijden van het ondergeschikt maken van de privacy aan het brede begrip veiligheidsmaatregelen, hetgeen in de geschiedenis en nog recent (op wereldschaal) al zo vaak, opstap was naar totalitaire einddoelen; Let wel; Ik spreek me hierbij dus niet uit over het in bezit hebben van wapens in het algemeen! Maar vraag ik me dus ook nu af, wat deze keer ‘anonieme melding’ inhoudt? ‘Anoniem’ dat ik in specifieke gevallen redelijk kan begrijpen, dát even buiten beschouwing, maar ik persoonlijk voor het leeuwendeel verafschuw als uiterst laffe vorm ván! Deze ‘anoniem’ dus; Een volgen van internet informatie of gevolg van al bestaande infiltratie? Vragen genoeg, is natuurlijk altijd het geval. Zoals ook; Waarom heeft iemand, behalve dat zij/hij het mooi vindt, een wapen met een zo specifiek ‘televizier ’ in (de) huis(kamer?) Alles is vaak meervoudig benaderbaar! JC.

  reageer
 • Bromsnor

   

  Zwamstuk. Via misdaadanoniem kun je melden en voor de ontvangende politie is het dan anoniem. Meest waarschijnlijk is het een met verrekijke glurende buurman of iemand uit de buurt die man in de tuin zag.

 • Dr. Jake

   

  Ja dat dacht ik ook, tenzij je er de straat mee oploopt zonder. Transport van een luchtbuks mag wel gewoon over straat mits het wapen een omhulsel beschermhoes (niet zichtbaar) is voor andere mensen.

  reageer
 • Jan

   

  Je mag toch een luchtbuks gewoon in huis hebben?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert