Crowdfundactie voor introductieweek studenten

ALMERE
De Stichting Introductie Almere is een crowdfundactie begonnen om de komende introductieweek voor nieuwe studenten te financieren. Op een speciale actiepagina kan iedereen die dat wil een bedrag schenken aan de stichting.

De gemeente Almere geeft subsidie voor de introductieweek, waar aankomende studenten kennis maken met de stad. Maar de studenten zijn bang dat die subsidie op termijn vervalt. De Stichting Introductie Almere heeft als doel om 1000 euro op te halen via crowdfunding. De eerste 200 euro zijn binnen.

De introductieweek wordt gehouden aan het begin van het schooljaar, in de week van 29 augustus tot 2 september.

reacties (12)

 • Student

   

  Jammer dat er zo gekeken wordt naar de toekomst van Almere. De introductieweek biedt voor nieuwe studenten heel veel mogelijkheden. Door deze week en door de studentenverenigingen zijn de studenten tijdens en na hun studententijd veel meer betrokken bij de stad Almere. Daarnaast steken de huidige studenten de handen uit de mouwen om van deze stad iets te maken. Studenten doen meer voor deze stad dan menig ander die in Almere woont. Dit heeft niets te maken met bier maar met bijvoorbeeld politiek en studies. Bier is een leuke bijkomstigheid waar iedereen zelf voor moet betalen. De subsidies en al het sponsorgeld gaan naar de organisatie van de hele week, activiteiten, tentenhuur en verdere verdieping in Almere en de hogescholen. En daarbij hoef je niet de doneren hè.

  reageer
 • erik

   

  Ik voel een hele negatieve vibe

  reageer
 • Reactie

   

  Jemig... zeker nooit geleefd... Geef die gasten gewoon hun drankje. Deze generatie mag de zooi van de huidige politiek gaan oplossen... Ik neem echt aan dat zo'n introductieweek meer kost dan het bier. Daarnaast is een beetje reuring in de gemeente wel goed voor de stad. Als Almere wil blijven groeien... Meer studenten -> Meer mensen in de stad -> Meer consumenten Daarnaast heb je de keuze om te doneren, als je dat niet wilt dan doet u dat toch lekker niet?

  reageer
 • Student

   

  Je hebt geen flauw benul wat er allemaal geregeld moet worden voor zo'n week he? De handjes zijn al uit de mouwen sinds februari om deze week te realiseren voor de nieuwe eerste jaars studenten. En daar is nou eenmaal geld voor nodig, voor niets gaat de zon op.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Leuk : Een zuipsubsidie !

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jos

   

  Nee, ze kunnen beter leren hun hand op te houden. Misschien komt het hun later te pas. Of toch maar de handen uit de mouwen?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Zijn studenten soms slaven? Een minderwaardige mensensoort die je naar believen in kunt schakelen?

  reageer
 • Flevoburger

   

  en daarvoor ontvangen ze dan later ook een navenant salaris.... Belasting betalen we allemaal en voor het aflossen van de studieschuld zijn toch echt hele soepele regelingen. Het is überhaupt van de zotte dat een gemeente subsidie geeft aan een "introductieweek" ..... Voor het bier?

  reageer
 • Fritz

   

  Laat die studenten een week lang afval opruimen in de gemeente waar anders nooit wordt opgeruimd! Dat is voor de bewoners plezierig en goed voor de bewustwording van de studenten. Als beloning kan de gemeente daarvoor best wat Euro's aan de studentenvereniging geven!

  reageer
 • Reactie

   

  In studentensteden wordt de intro vaak gesponsord door de horeca. Meestal diezelfde horeca die tijdens de studie ook wat terugverdienen aan deze studenten. Almere heeft nog niet echt een reputatie als studentenstad, dus dit moet groeien.

  reageer
 • Thomas

   

  Goh, diezelfde studenten moeten later tonnen weggeven aan belastingen en schulden, om voor u zaken te betalen. Daarvan vragen zij zich dan waarschijnlijk ook af waarom ze dat voor u moeten betalen...

  reageer
 • loper

   

  Dit is echt hele grote onzin! Het gaat om 200 studenten die 1000 euro moeten ophalen. Gewoon allemaal 5 euro neerleggen! Wat een flauwekul en een brevet van onvermogen. Dat kun je geen studenten noemen...maar papkindjes. Waarom moeten "wij" dat betalen, betaal het lekker zelf. Neem je een keer 2 biertjes minder in het weekend. Ze moeten zich hier echt voor schamen....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert