Gemeenteraad Eemnes wil buslijn 150 behouden

ALMERE
De gemeenteraad van Eemnes wil dat buslijn 150, tussen Almere en Utrecht, ook na de zomer blijft rijden. De bus rijdt vanaf 8 juli niet meer. De kosten zouden te hoog zijn en de inkomsten laag.

De fractie van D66 in Eemnes heeft een motie ingediend waarin staat dat ze willen dat de provincies Flevoland, Noord-Holland en Utrecht met elkaar in gesprek gaan om te onderzoeken of de bus alsnog kan blijven bestaan. Veel studenten uit Eemnes zouden afhankelijk zijn van de lijndienst.

De motie van D66 is unaniem aangenomen door de gemeenteraad. Eerder werd een petitie gestart door reizigers om de bus te behouden.

reacties (4)

 • Jan Helmus

   

  Wat een roeptoeter van eenj gemeenteraad! Graag concreet boter bij de vis. De lijn kost ongeveer 760.000 euro per jaar aan gemeenschapsgeld. Kostendekkendheidsgraad is erg laag met 25% (gemiddeld in Almere zo'n 50%). Eemnes als jullie de helft bijdragen mag je gemeente Almere bellen!

  reageer
 • Flevo Flevo

   

  Eemnes wil dat Almere met geld komt? Als het zo belangrijk voor eemnes is waarom gaan hun dan niet betalen? Als ze dat niet doen, is het kennelijk toch niet zo belangrijk voor hun...

  reageer
 • .\/\/.

   

  "De kosten zouden te hoog zijn en de inkomsten laag." - tja, als het niet rendabel is dan houdt het op. Of speelt de vervoerder een spelletje?

  reageer
 • Bas

   

  Als Eemnes hem dan ook gaat betalen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert