Oog in oog met wisenten in Natuurpark

LELYSTAD
Een grote, harige wisent die lekker op een zandpad ligt te zonnen. En die niet voor je aan de kant gaat. Het kan gebeuren in Natuurpark Lelystad. Daar loopt een nieuw wandel- en fietspad dwars door het leefgebied van de wisenten en przewalskipaarden.

De kudde van 11 wisenten leeft al ruim 40 jaar in het park. Sinds een aantal jaar delen de wisenten een grotere weide met de przewalskipaarden. Dit ging zo goed dat het Flevolandschap het aandurft om bezoekers de kans te geven de dieren van dichtbij te bekijken.

Geïnteresseerden krijgen het advies om ongeveer 50 meter afstand te houden zodat de dieren niet te veel gewend raken aan mensen. Ook mogen de wisenten niet gevoerd of aangeraakt worden.

reacties (2)

 • Freek

   

  Het is onverantwoordelijk! Kinderen willen toch de kalfjes aaien en papa zegt tegen mama "er kan niets gebeuren, ik ben er bij". Gevolg zwaargewonden en/of doden in het natuurpark!

  reageer
 • Sneu

   

  Wat jammer dat mensen in de directe omgeving mogen komen. Laat het zoals het was, dat is al dramatisch genoeg voor die beesten. Mensen kunnen die dieren leren kennen via boeken en verrekijkers. De dieren hoeven echt niet zo nodig de mens leren kennen. Laat ze met rust

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert