Acties dreigen in het streekvervoer

FLEVOLAND
Er dreigen acties in het streekvervoer in Flevoland. Volgens vakbond FNV zijn de landelijke onderhandelingen over een nieuwe cao 'faliekant mislukt'. De werkgevers zouden na 13 uur vergaderen met een onacceptabel eindbod zijn gekomen.

De vakbond gaat nu de actiebereidheid onder chauffeurs en ander personeel peilen. Volgende week zijn hiervoor ook in Flevoland twee bijeenkomsten.

FNV wil alleen actie gaan voeren als driekwart van de medewerkers daar voorstander van blijkt te zijn.

reacties (2)

 • ouder examenkandidaat

   

  Geweldig.zo met de examen . Veel leerlingen zijn afhankelijk van het openbare vervoer...is al een spannende periode... en dan nu dit

  reageer
 • Ed

   

  Ja hoor, ga maar weer actie voeren en wie gaat daar weer het slachtoffer van worden? Juist degene waar het OV zijn inkomsten van moet hebben, de reiziger. Ik kan geen sector bedenken die zo idioot is dat ze keer op keer hun klanten (in het OV zijndie geen koning) benadelen. Als het aan mij zou liggen hielden ze geen enkele klant over...

  reageer
 • De Vries

   

  Oh, dus zij mogen niet actie voeren? Kom op, zeg. Wacht maar tot jij aan de beurt bent als ze je CAO kapot maken, Ed. Er wordt juist misbruik gemaakt van het OV personeel door de bazen van deze bedrijven. Niks doen aan beveiliging, overal op bezuinigen, bah. Nee chauffeurs, gelijk hebben jullie en wat mij betreft mag het hele OV een keer plat, inclusief de spoorwegen. Laten de bazen het maar voelen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert