OM: Ansa geen fraudefabriek

LELYSTAD
Zorgkantoor Ansa was geen fraudefabriek. Daarom is in hoger beroep een veel lagere straf tegen de ex-directrice van het zorgkantoor geëist. Dat zegt persofficier Gerard Robben van het Openbaar Ministerie. De ex-directrice kreeg in 2012 van de rechtbank 2,5 jaar cel opgelegd. Nu eist het OM een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van één jaar.

In eerste instantie vergeleek het OM Ansa met grote fraudeurs zoals Palminvest. Daar komt het OM nu op terug: "Ansa is niet uitsluitend en alleen opgezet om geld binnen te harken. Er is ook zorg verleend", aldus Robben. Het hoger beroep loopt al sinds 2012. De lange duur ervan is ook een reden om een lagere straf te eisen.

Justitie blijft er wel bij dat Ansa misbruik heeft gemaakt van de wirwar van regels rond de PGB's. Vorderingen die gedupeerde klanten van het zorgkantoor hebben ingediend en die door de rechtbank zijn gehonoreerd, moeten dan ook terugbetaald worden. De ex-directrice is in 2012 ook veroordeeld om 3 miljoen euro aan de Staat terug te betalen. Daartegen is ze ook in hoger beroep gegaan. Die zaak moet nog dienen voor het gerechtshof.

reacties (4)

 • Eduard

   

  Grappig. Volgens het OM maakte de directeur misbruik van de wir war van regelgeving rondom de PGB. Wie heeft deze wirwar aan regelgeving dan gecreëerd?

  reageer
 • Jantje

   

  Voorgoed achter slot en grendel ;)

  reageer
 • Wouter B. Zweers

   

  Hoezo niet bewust?? Als je mensen binnenhaalt, deze vooraf verplicht blanco formulieren laat tekenen (anders kwam je niet binnen), niet bevoegd personeel inzet, dubbele kosten declareert, valse en extreme diagnoses opgeeft, cliënten intimideert, enzovoort, gedurende een periode van tenminste drie jaar......dan is er wel heel veel "per ongeluk" gegaan........

  reageer
 • Nol

   

  Wat een slechte mensen!!! hoe kun je met jezelf leven?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert