Zuid-Koreanen brengen speciale winteraardbei naar provincie

ENS
Flevoberry, een bedrijf uit Ens dat aardbeien veredelt, gaat een winteraardbei op de markt brengen.

Het gaat om een ras uit Zuid-Korea. Daarom heeft het bedrijf dinsdagochtend een samenwerkingsovereenkomst getekend met de burgemeester van het Zuid-Koreaanse Damyang. De nieuwe aardbei is zoet, maar ook een beetje zuur. 

Het is nog niet bekend wanneer de winteraardbei te koop is; mogelijk voor 2020. Flevoberry levert nu al rassen die zomerkoninkjes produceren in de lente en herfst. Binnenkort kan de Enser onderneming dus aardbeienplantjes leveren voor een oogst die het hele jaar rond gedaan kan worden.


reacties (4)

 • Nastradamus

   

  Er zijn vele rassen de rassen welke op Nederlandse bodem gekweekt en verhandeld worden zijn nogal zuur/zoet, maar blijkbaar voldoen die aan de Nederlandse behoefte. Deze nieuwe winter aardbeien blijken nog veel zuurder te zijn, maar ook daar zijn misschien liefhebbers voor. Ik zelf hou van zoet en kweek ze zelf het ras komt uit Rusland mijn hele familie heeft inmiddels mijn aardbei plantjes, zoete aardbeien zijn moeilijk verkrijgbaar in Nederland. Ik houd van seizoensproducten deze hoeven niet perse bestraald te worden om weken in de winkels te liggen voor hun houdbaarheid. Ook rijpen bestraalde vruchten niet meer na als zij te vroeg geplukt zijn en bestraald, smaken zij nergens meer na, jegg

  reageer
 • NLToday

   

  "Een samenwerkingsovereenkomst met de burgemeester van het Zuid-Koreaanse Damyang, merkwaardig." Blijkbaar durft het betreffende bedrijf zijn naam er niet aan te verbinden. Het plantje zal gemodificeerd zijn tot een particuliere rechten product welke zichzelf niet kan reproduceren, omdat de mensheid het anders zelf gaat kweken.

  reageer
 • frits

   

  dan zijn de aardbeien niet te betalen in de winter 4 euro voor een doosje . nu zie ik ook al prijzen van 2.50tot 3 euro te zot voor worden

  reageer
 • NLToday

   

  Frits joh! op de markt geen drie doosjes maar drie dozen voor 5 euro afgelopen week "kleine" aardbeien dus nog meer als meer heb ze ingevroren, goed ze komen uit Spanje dat wel maar helaas de Nederlandse kwekers hebben zichzelf uit de markt geprijsd ondanks hun gedoogde goedkope werknemers zonder wettelijk cao dus juridische bescherming. Zelf kweek ik al jaren aardbeien het is nog even wachten maar straks heb ik ze weer uit eigen tuin.

 • Antje Ha

   

  Dat is een volstrekt normale prijs. U leeft nog in 1990? Anderen moeten voor niets werken?

 • De ingenieur

   

  Ze leveren de plantjes en niet de aardbeien.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert