Pleidooi voor meer ouderenwoningen

LELYSTAD
In Lelystad moeten meer woningen voor ouderen komen. Er zijn veel te weinig geschikte woningen in de huur- en koopsector voor deze doelgroep. Dat schrijven de gezamenlijke ouderenbonden in een brief aan de gemeenteraad.

Het Overleg Samenwerkende Ouderenbonden Lelystad, OSOL, wijst op het stijgende aantal ouderen in de stad.

De gemeenteraad zou bij het vaststellen van de Woonvisie ervoor moeten zorgen dat er voldoende passende woonruimte voor deze groep inwoners komt.

reacties (4)

 • Nol

   

  Er zijn sowieso veel te weinig woningen voor welke doelgroep dan ook.

  reageer
 • laat de gemeente of wie dan ook kijken naar bestaande bouw. Bij de bastion zijn prima appartementen voor oudere mensen of mensen die gelijkvloers willen/moeten wonen.Wanneer iemand de investering wil of kan doen zijn er genoeg mensen die hun begaande grond appartementen willen verkopen, wat nu door de crisis niet lukt. Waarom steeds maar nieuw bouwen terwijl er genoeg leeg staat is. Wat met een kleine aanpassing net zo goed werkt..... Ook op deze locatie zitten de ouderen vlakbij winkels, bus, huisarts enzv.

  reageer
 • Barbara

   

  Woonvisie? Een brief schrijven, en dan maar hopen op antwoord, dat is verloren tijd! Ook een beetje aan de late kant om nu pas, of is het voor de zoveelste keer? aan de bel te trekken zeg! Vanaf rond 1947 weten we dat die club met babyboomers in aantocht is, en of je wilt of niet, kleiner zal moeten gaan wonen. Je kan die flinke groep toch niet zomaar blijven negeren of afschieten desnoods, of in huizen laten wonen waar wat zorghulp ook al niet vanzelfsprekend blijkt terwijl jonge gezinnen staan te springen om je woonplek in te nemen? Iedereen weet van overbevolking, lijkt me niet echt lastig om je daar dan als samen-leving op in te stellen. Waarom het niet eens gewoon wat eenvoudiger maken voor die club die steeds meer afhankelijk wordt van een lichaam dat aan veel kanten gaat piepen en kraken en stokjes, rollators, scootmobiels nodig heeft om 3 stappen naar links of naar rechts te kunnen zetten. Je zou zelfs als een flink bejaarde oudere van dit probleem dement kunnen worden en daar zit niemand op te wachten. Als de CvK zich daar nou eens voor inzet, en niet weer een verkeerde timing inzet om aandacht te vragen voor wat dan ook. Monden vol van succesvol netwerken toch?

  reageer
 • Karel

   

  Waarom zijn er zoveel eengezinswoningen gebouwd bij het station ?. Dat is nu juist een plek om veel ouderenwoningen neer te zetten met eventuele ondersteuning door de Uiterton.Dicht bij de winkels en openbaar vervoer. Nu maar deel winkelcentrum slopen en daar seniorenwoningen bouwen of de open plek naast de Arcus bebouwen.

  reageer
 • Karel

   

  Ik bedoelde natuurlijk de Ankerplaats i.p.v. de Uiterton.Ouderen willen wel hun grote huis inruilen voor een kleinere woning maar die zijn er niet . De overheid wil doorstromen bevorderen maar denkt niet aan betaalbare en simpele woningen voor ouderen.Het is allemaal korte termijndenken en woonvisie doe je voor de langere termijn ( en op tijd).

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert