Woonbond tegen solliciteren voor huurwoning

ALMERE
De Woonbond vindt het onwenselijk dat er in Almere gesolliciteerd moet worden voor een sociale huurwoning. Woningzoekers die geïnteresseerd zijn in een appartement van woningcorporatie Ymere in de Nobelhorst moeten een motivatiebrief schrijven en krijgen dan een gesprek met een selectiecommissie. 

Bijzonder karakter
De woningen waarop Ymere selectie toepast, zijn onderdeel van het sociale wooncomplex 't Nobelhuis. In totaal zijn er 43 huurwoningen, een gemeenschappelijke ondernemingsruimte en een binnentuin. Volgens Ymere vraagt het bijzondere karakter van het complex om een selectieprocedure, om zo betrokken huurders aan te trekken. 

Woongroep
Het selecteren van huurders mag in principe alleen op basis van inkomen. Zo is het geregeld in de Woningwet en afwijken hiervan is niet toegestaan, stelt de Woonbond. Volgens Ymere gaat het in Nobelhorst om een woongroep en dan mag een selectieprocedure wel.

Glijdende Schaal
Een gemeenschappelijke ruimte en een binnentuin zijn te weinig om aan de criteria voor een woongroep te voldoen, zegt de Woonbond, die vreest voor een glijdende schaal. Als de handelwijze van Ymere wordt toegelaten, zou dat de deur openen voor corporaties om op veel grotere schaal huurders te selecteren door complexen te bestempelen tot woongroep.   

reacties (11)

 • Merel

   

  Het gaat om het inkomen , er zijn nieuwe regels voor het inkomen . en daar bij vind ik het wel een goed plan , eindelijk een woongroep samenstellen met gezinnen en alleenstaanden waar een buur een buur is saamhorigheid .

  reageer
 • Henk

   

  Natuurlijk is de gemeente Almere weer betrokken bij deze willekeur. Zij hebben ruimte gegeven voor deze wantoestanden. Steeds meer krijg ik de pest aan deze gemeente.

  reageer
 • Jan Hendrik

   

  Toewijzing NOBELHUIS is conform huisvestingsverordening van gemeente Almere.

  reageer
 • Soo

   

  Waarom zouden gezinnen belangrijker zijn? Is het niet van de zotte dat je zoon drie kinderen heeft en in aanmerking wil komen voor een sociale huurwoning? Hij kan die kinderen helemaal niet betalen! Moet een verstandige alleenstaande die geen kinderen heeft met dit inkomen daar de dupe van zijn?

  reageer
 • Barbara

   

  Almere, wie wil daar überhaupt nog wonen? Ik ben blij dat ik vorig jaar vanuit die Ghetto verhuisd ben!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Flevowatcher

   

  Ymere is de nieuwe Rochdale: corrupt en lapt alle regels aan haar laars, zeker als het gaat om woningen waar ze in de boeken 'sociaal' noteert, maar in de praktijk gewoon de huurgrens en de sociale huurwetten negeert.. De grote corporaties (uit Amsterdam van oorsprong), rijk geworden door de sociale huurders, zijn gewoon vastgoedboeren geworden: in Amsterdam aan de lijn gehouden door redelijk strenge plaatselijke afspraken, springen ze onmiddellijk uit de band buiten hun basisgebied, in Almere kan toch alles? Misschien kan Tjeerd Herrema als ex-stadsdeelvoorzitter uit Amsterdam wat orde op zaken stellen? (zei een ex-medewerker van het Amsterdams Steunpunt Wonen).

  reageer
 • Kruimel

   

  Dit doet Ymere bij alle projecten ten in Nobelhorst voor sociale huurwoningen.Eerst zit je ong. 8 maanden in de voorbereiding dan krijg je gesprekken met 3 mensen met waarom, wat voeg je toe aan de wijk,en wat denk je te vinden in Nobelhorst.Vervolgens krijg je te horen of je erbij zit of niet. Zelfs voor eengezinswoningen word er gezegd alleen voor gezinnen en wat gebeurd er bij een nieuw project Veranda woningen wat was toegezegd alleen gezinnen maken een kans. Zijn er al 4 woningen toegezegd aan alleenstaande mensen en mijn zoon met zijn gezin van 5 personen en nog meerdere hebben het nakijken.Ik heb dit ook al aan de politiek in Almere gemeld.Hoop dat zij er wat mee kunnen

  reageer
 • mindseye

   

  bij bepaalde wijken word er al geselecteerd alleen maken ze dat liever niet bekend,maar neem maar van mij aan dat het echt gebeurd.

  reageer
 • KC

   

  Dit is niet te filmen! Het mag niet eens.

  reageer
 • Peter

   

  Geen probleem mee. Geeft je als huurder gied gevoel.

  reageer
 • harry

   

  Ymere maakt er sowieso een potje van. Grote eengezinswoningen in nobelhorst worden stelselmatig verhuurd aan alleenstaanden terwijl er veel gezinnen staan te springen om deze woningen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert