Buitenhoutcollege stuurt examenkandidaten naar huis

ALMERE
Het Buitenhout College in Almere heeft deze week een aantal examenkandidaten naar huis gestuurd die hun eindexamen Nederlands kwamen doen.

Het gaat om 15 leerlingen in de kaderberoepsgerichte leerweg met dyslexie. Zij moesten voor dit examen een laptop gebruiken waarop een aangepast programma is geïnstalleerd. Maar de school had verzuimd deze leerlingen aan te melden bij de inspectie, waardoor deze programma's niet aanwezig waren.

De school heeft de ouders via een e-mail excuses aangeboden voor de fout. Het eindexamen voor deze leerlingen is verplaatst naar 25 mei.

reacties (9)

 • Pedrito

   

  Als ik dit bericht lees vraag ik mij af hoe directie en staf van deze school aan hun onderwijsbevoegdheid zijn komen? Bij ons thuis noemen wij de veroorzakers van dit soort blunders SUKKELS. Wat misschien goed is om te weten: "Domheid (zoals in dit geval) is ongeneeslijk!".

  reageer
 • IK

   

  Het gaat hier niet om misbruik van dyslexie, het gaat hier om een blunder van de school. Deze 15 kandidaten hadden examen moeten doen op een laptop met een speciaal programma, deze laptops waren niet aanwezig. Gewoon geblunderd door de examencommissie van de school!!

  reageer
 • Hendrik

   

  Helaas zit er ook bij deze groep, dyslexie hebbende, schijnbaar ook veel kaf onder het koren, dus misbruik maken van de te soepele regels, alleen maar om beter te kunnen scoren met examens.

  reageer
 • Tuuk

   

  Jaloers? Ik zou daar niet jaloers op zijn hoor, niet kunnen lezen en schrijven!!

  reageer
 • Tuuk

   

  Ach, laat maar kletsen. Deze persoon is niet in staat om te begrijpen wat dyslexie inhoudt! Heb al bij een eerder onderwerp geprobeerd uit te leggen dat dyslexie geen grapje is, maar een handicap en volgens frenky heb je alleen een handicap als je in een rolstoel zit. Dus bespaar je je tijd heeft geen enkel effect om uitleg te geven!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ik

   

  Maar iemand met Dyslexie is beter af dan U !

  reageer
 • Roel

   

  Lekkere school, hebbmeerdere problemen gehoord over diverse leerkrachten, onder meer van mens en maatschappij

  reageer
 • ik

   

  Beste Frenky. Enig idee wat dyslexie inhoud? Dat verhelp je helaas niet met wat extra tijd of even extra je best doen. Dat betekent altijd extra je best doen en altijd meer tijd nodig hebben om je huiswerk te maken/leren.

  reageer
 • Frenky

   

  En weer wordt het de mensen met dyslexie te makkelijk gemaakt! Nu hebben ze ook nog extra tijd om te leren. Belachelijk!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert