Elburgerweg afgesloten voor werkzaamheden

DRONTEN
De Elburgerweg tussen Dronten en Elburg is vanaf maandag gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer. De weg krijgt een opknapbeurt en er worden maatregelen genomen om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Zo worden nieuwe witte lijnen aangebracht die 's avonds en als het regent beter te zien zijn. Dat moet voorkomen dat automobilisten de berm inrijden. Ook komen er drempels op de plekken waar verschillende zijwegen aansluiten op de Elburgerweg. Bij kaasboerderij De Polderzoom komt een rijstrook voor afslaand verkeer. Vanwege de toegenomen drukte schrikken automobilisten nu vaak van verkeer dat afremt en afslaat.

De werkzaamheden duren tot donderdag 23 juni. Het verkeer wordt omgeleid via de Biddingringweg, de Hanzeweg en de Drontermeerdijk. Fietsers en bromfietsers kunnen wel van het fietspad langs de Elburgerweg gebruik blijven maken.


reacties (8)

 • Desiree

   

  Welke omleiding gaat het snelst?

  reageer
 • Dick

   

  Jij gelooft in sprookjes? Van een drempel gaat helemaal niemand beter opletten. Ik denk zelfs (nee heb daar geen door cijfers onderbouwde bewijzen voor) dat het aantal ongevallen gewoon toeneemt. Waarom? Ach er licht toch een drempel? Dan kan ik hem er nog wel voor gooien, hij stopt wel.

  reageer
 • Zeewoldenaar (nee, niet die...)

   

  In dit geval is de zgn. snelheidsremmende maatregel helemaal niet snelheidsremmend. Het worden nl. dezelfde soort drempels die ook in de Oldebroekerweg tussen Biddinghuizen en Elburg ligt. Daar kan je rustig met 80 km/uur overheen zonder dat je ze zelfs maar voelt. Het effect dat ze wel hebben is dat mensen voorafgaand en tijdens het passeren van de drempels de neiging hebben om beter op de weg te letten. En daar is het om te doen. Want bij beter letten op de weg worden medeweggebruikers doorgaans ook eerder opgemerkt. En dat leidt doorgaans weer tot minder aanrijdingen.

  reageer
 • Willem

   

  Hopelijk word het er iets veiliger. Het aantal ernstige ongevallen op die is schrikbarend. Goede set lijkt me :)

  reageer
 • Dick

   

  Niet!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dick

   

  "Ook komen er drempels op de plekken waar verschillende zijwegen aansluiten op de Elburgerweg." Oh nee he, welke idioot heeft nu weer bedacht dat "niet uitkijken" opgelost kan worden door snelheidsremmende maatregelen? Hooguit dat de klap iets minder is.

  reageer
 • Kruiswijk

   

  Op de fiets!

  reageer
 • Anoniem

   

  En hoe komen we dan nu bij de kaasboer???

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert