"Provincie kan zonder dichtgetimmerd toekomstplan"

FLEVOLAND
De Omgevingsvisie Flevoland moet geen dichtgetimmerd plan zijn. Dat zegt Co Verdaas die voor de provincie werkt aan zo'n visie die in 2018 klaar moet zijn.

In een Omgevingsvisie staat wat voor ideeën de provincie in petto heeft voor de toekomst van Flevoland. Het gaat bijvoorbeeld over de groei van dorpen en steden en hoe het verder moet met landbouw en recreatie. De visie omvat ook de aanleg van wegen en milieu-eisen.

Een Omgevingsvisie is wettelijk verplicht en moet om de tien jaar vernieuwd worden. Verdaas geeft aan dat door de snelle ontwikkeling in Flevoland zo'n visie al binnen een half jaar achterhaald kan zijn. Hij raadt de provincie dan ook aan vooral in gesprek te blijven met de inwoners en op basis daarvan keuzes te maken voor de toekomst.

reacties (6)

 • Klaas Hamstra

   

  Co gaat wel lekker makkelijk door de bocht. Een overheid moet (!!!) vooraf aangeven waar hij voor staat. Er moet een balans bestaan tussen rechtszekerheid enerzijds en flexibiliteit anderzijds. Het zijn altijd dezelfde partijen die de weg naar 'het gesprek' wel vinden. De overheid staat voor het algemeen belang, ook belangen van partijen/burgers die zich niet uiten! Overigens stelt de Omgevingswet (moet nog inwerking treden) de nodige eisen aan een dergelijke visie. Hoop dat meneer Verdaas deze in acht neemt. Gr mr. K Hamstra

  reageer
 • Wil Post

   

  Deze man declareerde ooit minder dan hij had kunnen doen en verloor daardoor zijn baan. Nu geeft hij aan dat een onderzoek overbodig is. Wordt dit misschien nieuwe politiek, want dan ga ik het wel weer vertrouwen.

  reageer
 • H. Burger

   

  Dat is mooi, een man met visie dus, dan kan hij meteen inpakken en wegwezen!! Waren ze in den Haag maar half zo slim, dat zou ons miljoenen besparen...

  reageer
 • Frank

   

  Zoals zo vaak met dit soort dingen. Zorg voor bekendheid. Had me best interessant geleken, maar had geen idee dat dit er was

  reageer
 • Julia

   

  Wat moet deze meneer daar? Eerst de boel oplichten en dan weer een dik betaald baantje krijgen? Het is ongelooflijk. Dit worden weer dikke declaraties Zou ze maar goed controleren!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Steven Koestal

   

  Wie wist er van de publieksbijeenkomst? Hoe zijn wij als burger of inwoner uitgenodigd? En als deze meneer aangeeft dat het niet verstandig is om een dergelijk plan te maken, waarom er dan tijd en geld insteken? Zijn 'onze' ambtenaren nou weer aan het 'slapen'?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert