Tennisclubs nemen sportcomplex van gemeente over

NOORDOOSTPOLDER • Di 24 mei 2016 | 17:01 • Dinsdag 24 mei 2016 | 17:01
De tennisverenigingen in Nagele en Ens nemen het sportcomplex in hun dorp over van de gemeente Noordoostpolder. De gemeente wil de banen afstoten, omdat zij moet bezuinigen op de uitgaven voor sport.

Uit onderzoek van de gemeente Noordoostpolder blijkt dat er te veel tennisbanen zijn. Van de 34 tennisbanen stoot de gemeente daarom 13 banen af. In het onderzoek is gekeken naar de relatie tussen het aantal leden van sportverenigingen en de beschikbare faciliteiten. Omdat de banen in Ens en Nagele de afgelopen jaren zijn gerestaureerd, hebben die clubs besloten het sportcomplex over te nemen van de gemeente.

In Marknesse, Creil, Espel en Rutten nemen tennisverenigingen alleen de banen over. In Emmeloord wordt de helft van de banen overgenomen. Omdat niet alle clubs konden sparen voor het onderhoud van de banen, heeft de gemeente Noordoostpolder 37.500 euro beschikbaar gesteld. Dat geld wordt verdeeld onder de sportclubs.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel