Huizen worden snel duurder

FLEVOLAND
De huizenprijzen in Flevoland zijn in de eerste vier maanden van dit jaar met gemiddeld bijna zeven procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van woningmarktcijfers.nl.

Een woning in Flevoland kost gemiddeld bijna 198.000 euro. Het aantal verkochte woningen in de provincie is ook flink toegenomen. Het aantal woningen dat van eigenaar wisselde, steeg met 27 procent.

Zowel de stijging van het aantal verkochte woningen als de stijging van de koopprijs is net iets boven het landelijk gemiddelde.

reacties (2)

 • Jan

   

  Alleen in Almere misschien, maar dat betekent nog niet dat een huis in Kraggenburg of Espel in vier maanden tijd een klap meer waard geworden is. Dit soort berichtgeving slaat kant nog wal, het lijkt wel of de provincie alleen uit Lelystad en Almere bestaat...

  reageer
 • Paul

   

  Zie mijn reactie hiervoor. Ook in Almere niets spectaculairs. Wel wordt er meer verkocht in Almere. Daarentegen verkopen de duurdere woningen in Lelystad nog steeds niet. Vergelijk wat je in Almere voor 450.000€ koopt en wat je in Lelystad krijgt voor je geld. Vraagprijzen in Lelystad zijn nog te hoog en Lelystad en NO polder is te ver van A'dam om van de gekte aldaar mee te profiteren.

 • Paul

   

  Huizenprijzen zijn amper gestegen. Alleen de duurdere woningen van 300.000+ welke eerst nagenoeg niet verkocht werden, verkopen weer. Dit schroeft de gemiddelde verkoopprijs omhoog, echter de prijs van een individuele woning is nauwelijks gestegen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert