Provincie vist zes autowrakken uit het water

FLEVOLAND
De provincie Flevoland heeft tijdens het vissen naar autowrakken zes auto's uit het water van de Flevolandse vaarten gehaald. De provincie ging op 17 mei op zoek naar de wagens, omdat uit onderzoek was gebleken dat er meerdere auto's in de vaarten lagen.

Twaalf konden gelokaliseerd worden, zes kwamen er uit. De andere zes wrakken lagen te diep in het slik om te bergen. Bovendien vormen ze geen gevaar voor de scheepvaart.

De provincie is van plan om de vaarten vaker te controleren op autowrakken, zodat er geen gevaarlijke situaties voor de scheepvaart ontstaan.

reacties (2)

 • Frans

   

  Nee, IK, dat mag je niet. Maar het is toch niet vreemd dat de provincie een afweging wordt gemaakt tussen bergingskosten, risico's en milieuschade? Of wil onze gemeenschapsgelden ongelimiteerd inzetten?

  reageer
 • Boels

   

  De bergingskosten zijn te verhalen op de laatste eigenaar. Het is ook niet ondenkbaar dat er wat crimineel gedoe aan vooraf is gegaan.

 • IK

   

  Dat deze auto's al veel eerder zijn gelokaliseerd (ruim 2 jaar geleden) en toen zijn blijven liggen en weggezakt in de slik mag niet tot gevolg hebben dat ze niet worden geborgen. Weet men bijvoorbeeld om welke auto's het gaat (merk, bouwjaar enz) en of er nog stoffelijke resten inzitten? Hoe moet dat straks als het slik moet worden weg gebaggerd omdat de watergang weer op diepte gebracht moet worden voor de waterafvoer in de polder? Ik wil geen gemeenschapsgeld ongelimiteerd inzetten, wel zorgen voor een veilige en georganiseerde omgeving zonder illegale stortingen, Wat voor signaal gaat er nu uit naar een ieder die zijn auto 'kwijt' moet? Dump hem maar, ze halen hem er toch niet uit!

 • IK

   

  En de 6 die zijn blijven liggen vormen ook geen gevaar voor het milieu? Alle olie, brandstof en andere vloeistoffen zijn netjes afgetapt voordat de auto werd gedumpt? Begrijp ik hieruit dat ook ik mag storten zolang het maar geen gevaar voor de scheepvaart oplevert?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat begrijp je verkeerd.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert