Straatpraat: Rijke en arme kinderen spelen niet met elkaar

ALMERE
Rijke en arme stadskinderen spelen niet met elkaar. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam.

Kinderen uit verschillende sociale lagen komen elkaar nauwelijks tegen. Ouders uit de onderste sociale lagen houden hun kinderen binnen omdat het niet veilig in de stad is, terwijl welgestelden hun kinderen naar verenigingen buiten de buurt sturen.

Voor Straatpraat vroegen we aan de inwoners van Almere Haven of dat daar ook het geval is. 

reacties (5)

 • Frenky

   

  Wij doen altijd alsof we geld hebben

  reageer
 • Barbara

   

  Elk individu en dus ook elk kind is samengesteld uit verschillende wezenseenheden, en het gaat pas de verkeerde kant op met de hele bubs als de aandacht gericht blijft op de verschillen of ze zelfs aangemoedigd wordt. Of dat nu arme, rijke, knap uitziende of wat minder mooie, intelligente-of iets minder van het een of ander het hier gaat. Nog meer complicaties en tegenstrijdig gedrag leidt tot afzondering en worden in de hand gewerkt door het er steeds maar over te blijven hebben, over te schrijven of nog eens aan een onderzoekje te onderwerpen. Gevaarlijke ontwikkeling mag je wel zeggen. Welke waarde heeft Universitaire kennis middels dit onderzoekje over het opvoeden en op laten groeien van kinderen als wij met een rapport met cijfertjes komen aanzeilen wat slechts de volgende splijting en verwarring overeind houdt? Bah..Ik zou zeggen laat ieder in elke straat van Almere zichzelf eens nagaan dan kom je waarschijnlijk tot beter werkbare conclusies dan doen alsof je de wereld niet begrijpt. Zelfs met bakken geld in de beurs staat de wereld nog steeds bol van conflicten en is het nog niet duidelijk dat er een verschil bestaat tussen het persoonlijke, het toevallige, b.v geboorte plek of omstandigheden of er mogen zijn als zijn als individu, rijk of arm!!!. Laten bestuurders i.p.v lezers van OF daar maar eens over na gaan denken.

  reageer
 • Tja

   

  Maak ff je punt in een samenvatting en dan lees ik het ff. Probeer er wel iets van te maken zonder naar de overheid als verantwoordelijke te wijzen.

 • Frank

   

  Over het algemeen hebben arme en rijke kinderen (en ouders) hele andere normen en waarden. Zal mede bepalend zijn of ze met elkaar mogen spelen.

  reageer
 • Frans Hendrik

   

  Ik snap het best en vind het ook logisch. Arme kinderen horen met hun eigen soort te spelen.

  reageer
 • Lely

   

  Zijn er meerdere soorten dan? Je hebt jongens en meisjes maar verder zijn we toch van hetzelfde soort, namelijk mens.

 • Dr.Jake

   

  Tja, dan maar geen kinderen als het niet kunt betalen. Maar er zal weer door een if andere SP/PVDA-gek om belastinggeld worden geroepen om dit zogenaamd 'recht' te trekken. Terwijl het al scheef zit als je de arme bevolkingsgroepen aanmoedigt steeds (meer) kinderen te krijgen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dit is nog maar één kleine stapje verwijderd van beproefd dubieuze ideologie.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert